YÖK Atlas Tercih Robotu | Üniversite tercihleri nasıl yapılır?

YÖK Atlas Tercih Robotu | Üniversite tercihleri nasıl yapılır?

YKS sınavına giren 2.5 milyon aday sonuçların açıklanmasını bekliyor. YKS sonuçlarının 28 Temmuz'da açıklanması beklenirken, öğrenciler nasıl tercih yapmaları gerektiğini düşünüyor. YÖK Atlas Tercih Robotu geçmiş senelerdeki verileri topluyor ve tercih yapacak olanlara yol gösteriyor.

YKS sınavı Haziran ayında coronavirüs gölgesinde gerçekleştirildi. YÖK sınav sonuçlarını 28 Temmuz tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr sitesinden açıklayacak. Adaylar T.C Kimlik Noları ve şifreleri ile sonuçlarına ulaşabilecek. Adaylar, ayrıca aldıkları yüzdelik dilimlere göre üniversite tercihlerini YÖK Atlas Tercih robotu üzerinden yapacak.

2020 YKS BAŞARI SIRALAMASI VE ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Sınav stresini atlatan milyonlarca öğrenci, sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından 6-14 Ağustos tarihlerinde üniversite tercihlerini yapacak. Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması 20202 YKS sınavı için henüz açıklanmadı. Fakat, adaylar geçtiğimiz 4 senenin başarı sıralaması ve taban puan istatistiklerini YÖK Atlas tercih programında görebiliyor.

YÖK ATLAT TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYIN

YÖK ATLAS TERCİH PROGRAMI

YÖK tarafından üniversite adaylarının bilinçli tercih yapmasını amaçlayan hazırlanan ve üniversite adaylarının daha bilinçli tercih yapmasını amaçlayan Atlas tercih programı, geçmiş senelerin 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin puanları ve kontenjan bilgileri içeriyor.

Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı

Yerleşenlerin coğrafi dağılımı

Yerleşenlerin geldikleri iller

Yerleşen, kontenjan, kayıt yaptıran, ek kayıt yaptıran sayıları,

Yerleşenlerin öğrenim durumu

Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları

Yerleşenlerin YKS puanları

Yerleşenlerin YKS net ortalamarı

Yerleşenlerin okul birincileri

Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştiklerini

Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri

Yerleşenlerin üniversite dağılımları

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN