YÖK Başarı Burslarının kapsamı genişletildi

YÖK Başarı Burslarının kapsamı genişletildi

YÖK Başkanı Saraç'ın yaptığı açıklamaya göre, YÖK Başarı Burslarının kapsamı genişletilerek son eklemeyle toplam 36 lisans programına burs verileceğini belirtti.

YÖK Başkanı Saraç başarı burslarının kapsamının genişletildiğini aktararak, Ülkemizin öncelikli alanlarını belirliyor ve bu programlara yerleşen başarılı öğrencilerimizi destekliyoruz" dedi. 

VETERİNERLİK DAHİL 5 PROGRAMA BURS

Burs programlarının kapsamına 5 lisans programı daha eklenerek toplam 36 programa burs verilmesi planlandığını dile getiren Saraç "2016-2017 eğitim öğretim yılında 23 lisans programı için başlattığımız YÖK Başarı Bursu sayısını, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 31 lisans programına çıkarmıştık" dedi.

YÖK Başarı Bursu kapsamında burs desteği sağlanacak lisans programları şu şekildedir : 

"Veteriner Fakülteleri"

"Astronomi ve Uzay Bilimleri",

 "Uzay Bilimleri ve Teknolojileri", 

"Hidrojeoloji Mühendisliği" 

"Tohum Bilimi ve Teknolojisi"

Bu son eklemeyle 31 + 5 = 36 lisans programına 12 ay boyunca 700 TL burs verilecek. YÖK Başarı Bursu kapsamındaki 36 lisans programında okuyup bursu almaya almaya hak kazanmış öğrencilere 2018-2019 akademik yılı için, 12 ay boyunca aylık 700 TL burs verilecek. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN