16 Nisan Adana referandum sonuçları: Adana'da evet mi hayır mı önde? Son dakika haberleri

16 Nisan Adana referandum sonuçları: Adana'da evet mi hayır mı önde? Son dakika haberleri

Adana'da referandum sonuçları belli oldu mu? Haberimizden 16 Nisan 2017 referandumu Adana sonucunu takip edebilir, son dakika haberleriyle evet hayır oranlarını öğrenebilirsiniz. 2010 referandumunda 'evet' diyen kentte, 1 milyon 399 bin 632 seçmen oy kullanacak. Seçim sonuçlarına etki edebilecek seçmen sayısı nedeniyle evet - hayır oranlarına gözlerin çevrileceği şehirlerden biri de Adana olacak. Karar.com sayfasından anlık olarak Adana'daki son durumu takip edebilirsiniz.

Adana'da 1 milyon 399 bin 632 seçmen 5.159 sandıkta 16 Nisan 2017 referandumu için sandık başına gidecek. Adana'da evet mi önde hayır mı önde sorusunun cevabını anlık olarak Karar.com farkıyla bu safyada takip edebilir, resmi sonuçlar açıklanır açıklanmaz kentteki evet hayır oranlarını öğrenebilirsiniz. Türkiye'nin kritik oylamalarından birinde çıkacak sonuçlara etki edecek kentteki son durumu aşağıdaki linkten ya da sayfadan anlık olarak izleyebilirsiniz.

ADANA'DA EVET Mİ ÖNDE HAYIR MI?

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören değişiklik nedeniyle tartışmalı ve hareketli geçen referandum kampanyalarının ardından Türkiye sonuçlara kilitlenirken Adana'dan gelecek sonuçlar da önemli olacak. Kentteki seçmen sayısının 1milyonun üzerinde olması Türkiye geneli sonuçlarda da belirleyici olacak. Bu yüzden Adana'da referanduma katılım, evet ve hayır için kullanılan oyların oranı merakla izlenecek. Peki Adana'da evet mi önde hayır mı? Bu sorunun cevabı 16 Nisan Pazar günü saat 17:00'den sonra aşağıda ve Karar.com sayfalarında olacak. 

ADANA REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

2017 referandumunda Adana'dan hangi sonuların çıkağı daha önceki seçimlere bakılarak tahmin edilebilir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi, 12 Eylül 2010 referandumunda Adanalıların terhici pazar günü bu kentten çıkacak sonucun ne olacağı konusunda ipucu veriyor. AK Parti ve MHP'nin güçlü olduğu kentte iki partinin 'evet' kampanyası yürüttüğünü de dikkate almak gerekiyor. 

ADANA 2010 REFERANDUM SONUCU HAYIR

Adana 2010’da gerçekleşen referandumda “Hayır” demişti. Seçmen sayısının 1 milyon 385 bin 374 kişi olduğu bu referandumda Adana’da sandığa giden kişi sayısı 991 bin 996 kişi olmuş seçmen katılım yüzdesi %72,77'de kalmıştı. Adanalılar yüzde 56.13 ile 'Hayır' derken, evet oyları yüzde 43.86'da kalmıştı. Ancak o dönem MHP 'hayır' için kampanya yürütmüştü. Buna rağmen evet ile hayır arasında 7 puan fark olmuştu. 16 Nisan referandumunda MHP bu kez evez cephesinde yeraldığı için kentten evet çıkması daha muhtemel. 

SON DAKİKA EFERANDUM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE NE OLMUŞTU?

2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine Adana MHP ve CHP'nin ortak adayı için evet oyu vermişti. Sonuçlar şöyle:

Ekmeleddin İhsanoğlu: % 50,43

Recep Tayyip Erdoğan: % 38,91

Selahattin Demirtaş : % 10,66

2015 KASIM GENEL SEÇİMLERİ

2015 genel seçimlerinde ise Adana’da MHP'nin gerilediği AK Parti'nin birinci parti olması dikkat çekmişti. 1 milyon 484 bin 818, seçmenden 1 milyon 271 bin 889'unun oy kullandığı seçim sonuçları şöyle:

AKP: %36,8

CHP: %29,8

MHP: %19,6

HDP: %11,7

Görüldügü gibi Adana son genel seçimlerde ve referandumlarda MHP'nin etkili olduğu görülüyor. 2017 referandumu için MHP'nin 'evet' için kampanya yürüttüğü düşünülürse kentten Cumhurbaşkanlığı sistemi için onay çıkacağı görülüyor. 

16 NİSAN'DA NEYİ OYLAYACAĞIZ?

Peki Adanalıların büyük ihtimalle evet diyeceği referandumda halk neyi oylayacak neye evet neye hayır diyecek. İşte Anayasa değişikliğinin getireceği yeni düzenlemelerin özeti: 

Mahkemelere yeni tanım geliyor: Mahkemelerin tanımındaki “bağımsız” ibaresinin yanına “tarafsız” tanımı da getiriliyor.

Milletvekili sayısı artıyor: 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıkarılıyor.

Seçilme yaşı düşüyor: Daha önce 25 olan seçilme yaşı, yeni sistemde 18’e düşecek. 18 yaşında Meclis’e girenler askerlikten muaf tutulacak.

Seçimlerin yapılması: Teklife göre, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri aynı anda 5 yılda bir yapılacak.

Yasalar nasıl çıkarılacak: Yasama görevi Meclis’te olacak. Milletvekillerinin sunacakları teklifin kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak. Bunun yanında OHAL, af, para basmak, savaş yetkisi ve milletler arası anlaşmaları onaylamak da bulunuyor.

Denetim yetkisi: Meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru önergeleriyle denetim yolu açık olacak.

Cumhurbaşkanı’nın seçimi: Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirken, görev süresi milletvekilleri gibi 5 yılla sınırlı olacak. Seçilen Cumhurbaşkanı iki defa görev yapabilecek. Bunun yanında 100 bin seçmen ve en az yüzde 5 oya sahip siyasi partiler aday gösterebilecek. İlk turda seçim yapılamazsa, ikinci pazar günü seçim yenilenecek.

Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri: Anayasa değişikliğiyle hükümet etme sistemi değişiyor. Cumhurbaşkanı devletin başı görevini üstleniyor. Halkoylamasında sunulan metinle “başbakanlık” kalkıyor, görev ve yetkileri cumhurbaşkanına geçiyor. Cumhurbaşkanı kanunları onaylama, Meclis’e geri gönderme ya da Anayasa Mahkemesi’ne gönderme hakkına devam ediyor. Cumhurbaşkanı, yardımcılarını ve bakanları atama yetkisine sahip olurken, “başbakan”lık makamı lağvediliyor. Bunun dışında Cumhurbaşkanı üst kademe kamu yöneticilerini atama ve görevden alma ile diplomat görevlendirme yetkisine sahip oluyor. Cumhurbaşkanı’nın “Başkomutanlık” sıfatı devam edecek. Yürütme yetkisine ilişkin kararname çıkarabilecek. Ancak Anayasa’da yer alan konularda kararname çıkaramayacak.

Cumhurbaşkanı’nın yardımcıları ve vekaleti: Cumhurbaşkanı için yardımcı sınırlaması bulunmuyor. Bunun dışında Cumhurbaşkanlığı makamının boşalması durumunda 45 gün içerisinde seçim yapılacak. Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanı’nın atayacağı yardımcısı vekalet edecek ve yetkilerini kullanabilecek.

Seçimler: Meclis üye tamsayısının 5’te 3 çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimleri birlikte yapılacak. Bunun yanında Cumhurbaşkanı da seçimlerin yenilenmesi kararını alabilecek.

Askeri yargı kalkıyor: Yargıda birlik için askeri mahkemeler kaldırılarak, görev ve yetkileri sivil mahkemelere devrediliyor. Ancak savaş durumunda askeri mahkemeler sadece askeri suçları yargılamak için kurulabilecek.

Cumhurbaşkanı’nın yargılanması: Madde, Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılmasını öngörüyor. Meclis, önergeyi en geç 1 ay içinde görüşüp, üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verecek. Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, Meclis'teki siyasi partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının üç katı olarak gösterecekleri adaylar arasından her siyasi parti için ayrı ayrı ad çekme suretiyle kurulacak 15 kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılacak. Komisyon, soruşturma sonucunu belirten raporunu iki ay içinde Meclis Başkanlığı'na sunacak. Soruşturmanın bu sürede bitirilememesi halinde, komisyona bir aylık yeni ve kesin bir süre verilecek.

OHAL durumu: Cumhurbaşkanı ayaklanma, savaş hali, afet, salgın gibi olaylarda 6 ayı geçmemek üzere OHAL ilan edebilecek. Meclis gerekli gördüğü takdirde OHAL süresini kısaltabilecek, uzatabilecek veya kaldırabilecek. Cumhurbaşkanı savaş halleri dışında 4 ayı geçmemek koşuluyla OHAL’i uzatabilecek. OHAL döneminde çıkarılan kararnameler 3 ay içerisinde Meclis’te görüşülecek, aksi takdirde yürürlükten kalkacak.

 

 

Sıkıyönetim kalkıyor: “Sıkıyönetim” ibaresi kalkarken, Bakanlar Kurulu yetkileri Cumhurbaşkanı’na devrediliyor. “Başbakan” ifadeleri “Cumhurbaşkanı Yardımcıları” ifadesi şeklinde değiştirilecek.

HSYK’da isim değişikliği ve mahkemeler: Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun ismindeki “yüksek” ibaresi kaldırılıyor. 13 üyeli HSK’nın Adalet Bakanı ve Müsteşarı doğal üye olacak. Bunun dışında 4 üyesi birinci sınıf hakim ve savcılar arasından Cumhurbaşkanı’nca, 3 üyesi Yargıtay, bir üyesi Danıştay, 3 üyesi yükseköğretim kurumları ile avukatlar arasından Meclis tarafından seçilecek.

Bütçe yapma hakkı: Cumhurbaşkanı’nın tek kanun yapma hakkı bütçe üzerine olacak. Cumhurbaşkanı mali yılbaşından 75 gün önce Meclis’e bütçeyi sunmak zorunda. Meclis’in onaylaması durumunda yürürlüğe girecek kanunun onaylanmaması durumunda ise geçici bütçe yapılacak.

Son madde: Halkoylamasında evet çıkması durumunda, yasalardaki ilgili maddelerin de düzenlenmesi hükmü getiriliyor.

OY KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN