18 yaş altı 35 yaş üstü problemli

18 yaş altı 35 yaş üstü problemli

Çocuk gelinler, 35 yaş üstündeki kadınlar ve sık doğum yapanların anne ölümleri açısından risk altında olduğu uyarısı yapıldı.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, Türkiye’de anne ölümlerinin 70’li yıllarda yüz binde 150’lerde iken, yüz binde 13’lere kadar düştüğünü ifade etti. Ancak bu oranın hala yüksek olduğuna dikkati çeken Demir, Türkiye’de doğum yapma yaşının giderek yükseldiğine işaret etti.

ÇOCUK GELİNLER

18 yaşın altındaki ve 35 yaşın üstündeki gebeliklerin riskli gruba girdiğini belirten Demir, ideal yaş grubunun 25-30 arası olduğunu söyledi. Demir, 5’ten fazla doğum, sık doğumlar ve önceki hastalıkların anne ölümlerinde etkili olduğunu belirtti. Erken yaşta doğumda sezaryen oranlarının yüksek olduğunu vurgulayan Demir, sezaryenin anne ölümünü artıran risk faktörü olduğunu kaydetti. -AA

BEBEĞİN KALBİ 16 GÜNLÜKKEN ATIYOR

İngiliz Kalp Vakfı, bebeklerin kalbinin daha önce bilinenin aksine gebelikten 21 gün sonra değil, 16 günde atmaya başladığını ortaya çıkardı. Araştırmaya liderlik yapan Prof. Paul Riley, kalp atışlarının ilk kez ne zaman başladığını bulmanın, kendilerini doğuştan gelen kalp hastalıklarına karşı uygulanacak tedavilere bir adım daha yaklaştıracağına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN