Doğum ağrılarından kurtulun

Doğum ağrılarından kurtulun

Doğumun, kadının hayatındaki en özel anlardan biri olduğunu söyleyen Op. Dr. Aslı Alay, ancak doğum sancısının ise şiddetli bir ağrı olup, ağrıları engellemek için etkin birkaç yöntemin kullanıldığını belirtti.

Doğum ağrıları için etkili yöntemin ağrı kesiciler olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, “Narkotik ağrı kesiciler, bölgesel anestezinin (Spinal anestezi) tercih edilmediği durumlarda doğum ağrılarının giderilmesinde kullanılır” dedi.

BÖLGESEL YÖNTEMLER

Bir diğer yöntemin ise bölgesel anestezi/bölgesel ağrı giderici yöntemler olduğunu belirten Alay, şöyle devam etti: “Bu, solunum sıkıntısı ve uyku hali gibi yan etkiler oluşturmadan ağrının giderilmesinde oldukça etkili bir yöntemdir. Normal vajinal doğum sırasında kullanılan ağrı kesici yöntemlerde amaç, annenin hareketini engellemeden, bebeğe giden kan akımını azaltmadan doğumun gerçekleşmesinin sağlanmasıdır. Bu amaçla son yıllarda sık kullandığımız ve ağrısız doğuma yol açan epidural ile doğum, tercih edilen ağrısız bir yöntemdir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN