2017 TEOG 2. tercih ekranı tıkla öğren! MEB TEOG tercih yapma sayfası | Son dakika haberi

2017 TEOG 2. tercih ekranı tıkla öğren! MEB TEOG tercih yapma sayfası | Son dakika haberi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen TEOG 2. tercih yerleştirme başvuru ekranına haberimizden kolaylıkla ulaşabilir yapmanız gereken işlemleri bulabilirsiniz. Binlerce öğrenci 2. tercihleri yapmak için merakla bekliyor. Boş kontenjanları açıklayan MEB tercih işlemlerini meb.gov.tr adresi üzerinden adayların kullanımına açacak. Buna göre puanlarından boş kontenjanlarla okul tercihi yapacak olan adaylar bir okula yerleşecek. Siz de haberimizden 2017 TEOG 2. tercih ekranına ulaşabilir MEB son dakika tercih açıklamalarını bulabilirsiniz.

MEB tarafından gerçekleştirilen 2017 TEOG sınavının ardından yerleştirme sonuçları açıklanan öğrenciler için 2. nakil başvuruları başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 TEOG nakil işlemleri takvimi ve boş kontenjanlar belli oldu. Adaylar ise şimdi TEOG 2. tercihlerini yapacak ve sonuçlar mb.gov.tr adresinden paylaşılacak. Yerleşemeyen adaylar ise 3. tercihleri yapacaklar. Lise boş kontenjanları tercihleri e-Okul'da 11 Ağustos'ta açıklandı. TEOG nakil başvurularının ne zaman başlayacağını MEB, kılavuzda yayınladı. İşte 2017 TEOG 2. tercih başvuru ekranı ve boş kontenjanlar hakkında merak ettiğiniz bazı ayrıntılar...

Binlerce öreğncinin gözü kulağı MEB'den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte nakil başvuruları sürecine girildi. MEB tarafından yayımlanan nakil işlemleri takvimine göre, tercih nakil başvuruları 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG tercih, nakil ve yerleştirme takvimine doğrultusunda, 21 Ağustos tarihinde nakil sonuçları öğrencilere ve velilere duyurulacak. Ağustos sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak. Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

TEOG 2. TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve Açık Öğretim Ortaokulunda mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. /e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

TEOG TERCİH LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten 2017 Ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması yerleştirme esas nakil tercih başvuruları tercih listesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

2017 TEOG İŞ TAKVİMİ

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması

14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

2017 TEOG 2. TERCİH EKRANI

İlk tercihini yapan adaylar şimdi 2. tercihlerin ne zaman yapılacağını ve nereden yapılacağını merak etmeye başladı. Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrenciler istemeleri hâlinde Ağustos 2017, Ağustos - Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. 

E OKUL TERCİH YAPMA...

Yukarda yer alan linkten E-okul sayfasını ziyaret ederek MEB TEOG tercihleri başladığı andan itibaren takip edebilirsiniz. 

MEB TEOG TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten Milli Eğitim Bakanlığı sayfasını ziyaret ederek MEB TEOG tercihleri başladığı andan itibaren takip edebilirsiniz. 

17-08/13/screenshot_1-1502615443.jpg

2017 TEOG TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA

TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG BOŞ KONTENJANLAR

Tercihlerini yapan ve yerleşemeyen adayların merakla beklediği boş kontenjanlar listesi MEB E-Okul sitesinden yayınlanıyor. Adaylar punlarına göre istedikleri okulu tercih yapacaklar. Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.

TEOG E-OKUL BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN...

Adaylar E-okul üzerinden nakil ve boş kontenjan listesine kolaylıkla ulaşabilirler. Biz de sizler için 2017 TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanlarını haberimizde hazırladık. Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı.

E-OKUL GİRİŞ YAPMA

e-Okul giriş sayfasının görüntüsü değişmiş olduğundan yeni sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Eski şifre ve kullanıcı adınızla e-Okul yönetime, TC kimlik no ve okul no ile e-Okul Veli sistemlerine giriş yapabilirsiniz!

E OKUL GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN...

E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır.

TEOG LİSE YERLEŞTİRMEDE HANGİ PUAN KULLANILACAK?

Liselere girişte Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) dikkate alınacak. YEP için öncelikle öğrencilerin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanacak. Bunu için ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alman puanlar kendi ağırlık katsayılarıyla çarpılacak. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle AOSP hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. YEP hesaplanırken öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile 8'inci sınıf AOSP'si toplanacak. Elde edilen toplam puan ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak. Örneğin 8. sınıf YBP'si 78.2292; 7. sınıf YBP'si 68.9781; 6. sınıf YBP'si 75.8759; AOSP'si de 519.1667 olan bir öğrencin YEP'i 371.1249 olarak hesaplanır. Liselere yerleştirmede de bu puan dikkate alınacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Uzun bir süredir merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

TERÖR EĞİTİMİNE ENGEL OLAMADI

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın saldırılarına maruz kalan Koşuyolu Ortaokulu'nun öğrencisi Esra Çukur, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamındaki sınavlarda aldığı 499 puanla İstanbul Erkek Lisesi'ni kazandı. Kanlı terör eylemleri gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin bölgedeki çocuk ve gençleri eğitimden yoksun bırakmak için okulları da hedef alan saldırılarına rağmen Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencilerin gayreti sonuç verdi. Çok sayıda saldırıya maruz kalan Koşuyolu Ortaokulu'nda eğitim gören Esra Çukur, TEOG sistemi kapsamındaki sınavlarda aldığı 499 puanla İstanbul Erkek Lisesi'ni kazanma başarısını gösterdi. Çukur, saldırılara inat ders çalışmayı bırakmayarak, başarılı olduğunu söyledi.

17-08/13/guru.jpg

OKUL NOTU SONUCU ETKİLİYOR

Öğrencilerin sınav öncesinde dikkat etmeleri gereken hususları da sıralayan Erten, “Birinci sınava giren öğrenciler, sınav sonuçları iyi gelmiş olsa bile her şeyi halletmiş değiller. Sınavı kötü geçmiş öğrenciler için de her şey bitmiş değildir. Birinci dönemdeki sınavın ortalama ağırlığı neyse ikinci dönem sınavının da ortalama ağırlığı aynıdır. Bu anlamda moral bozmaya gerek yoktur. Birinci sınav ne kadar önemliyse ikinci sınav da o kadar önemlidir. Sınavda neye dikkat edilmeli derseniz, bir defa şunu vurgulamakta fayda var; sorular veya konular birinci dönemdeki gibi kolay gelmeyebilir. Biraz daha eleme yönlü sorularla karşılaşılabilir. İkincisi, öğrenciler bu sınavdan sonra yapılacak yazılılara da dikkat etmeliler. Bu sınav, öğrencilerin liseye yerleşmesinde yüzde 70 etkisi olan bir sınavdır. Peki yüzde 30’u nereden karşılanacak. Bu yüzde 30 da okuldaki yazılı sınavlarından karşılanacağı için bu yazılılarında önemi artıyor. Aksi takdirde yüzde 30’luk kısımda öğrenciler başarısız olabilir. Merkezi sınavda bütün soruları doğru yapan ve 500 tam puan alan bir öğrenci, okul notu 100 olan bir öğrenci ile okul notu 95 olan bir öğrencinin arasındaki puan farkı 25 olacaktır. Birisi 500 puan alırken, diğeri okul notundan dolayı 475 alacaktır. Bu da okul yazılılarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen TEOG 2. tercih yerleştirme başvuru ekranına haberimizden kolaylıkla ulaşabilir yapmanız gereken işlemleri bulabilirsiniz. Binlerce öğrenci 2. tercihleri yapmak için merakla bekliyor. Boş kontenjanları açıklayan MEB tercih işlemlerini meb.gov.tr adresi üzerinden adayların kullanımına açacak. Buna göre puanlarından boş kontenjanlarla okul tercihi yapacak olan adaylar bir okula yerleşecek. Siz de haberimizden 2017 TEOG 2. tercih ekranına ulaşabilir MEB son dakika tercih açıklamalarını bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN