2018 eKPSS sonuçları biraz önce açıklandı | ÖSYM sorgulama sistemi ve Engelli e-KPSS sonuçları...

2018 eKPSS sonuçları biraz önce açıklandı | ÖSYM sorgulama sistemi ve Engelli e-KPSS sonuçları...

Ösym EKPSS sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. 2018 eKPSS sonuçları binlerce engelli tarafından merakla bekleniyordu. Haberimizde e-KPSS sonuç sorgulama bağlantısı ve giriş yöntemi yer almaktadır. İşte e-KPSS sonuçları...

2018 e-KPSS sınav sonuçları bu gün açıklandı. Binlerce engelli adayın katılım sağladığı EKPSS sınavının sonuçları merakla bekleniyordu. ÖSYM,  e-KPSS sonuç sorgulama sayfası ile  sonuçları adayların erişimine açtı. İşte, EKPSS sınav sonuçları ve sonrası hakkında bazı bilgiler

EKPSS SONUÇ SORGULAMA SİSTEMİ

ÖSYM’nin EKPSS sonuçları için sonuç açıklama sistemindeki EKPSS sayfasına gitmeniz gerekiyor. Söz konusu sayfaya direkt olarak aşağıdaki bağlantı ile erişebilirsiniz. Açılan sayfada EKPSS sonucunuzu görmek için T.C. kimlik numaranı veya YU numaranız artı aday şifreniz ile giriş yapmalısınız.

EKPSS SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN 

TERCİH VE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

EKPSS İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu,

mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresi için sadece bir kez alınır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN