30 Aralık tatil mi İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklama yaptı mı? | Son dakika haberleri

30 Aralık tatil mi İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklama yaptı mı? | Son dakika haberleri

İstanbul'da yarin (30 Aralık 2016) okullar tatil mi? Milyonlarca öğrenci ve veli bu sorunun cevabını merak ediyor. ''Yarın İstanbul'da kar tatili olacak mı?" sorusuna cevap arayanların gözü İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklaması ve Twitter hesabında. Beklenen yoğun kar yağışı İstanbul'da gece etkisini gösterecek. Öğrenciler Twitter üzerinden Vali Şahin'e tatil kararı alması için baskı yaparken, Valilik'ten gelecek açıklama bekleniyor. Peki yarın İstanbul'da okullar tatil mi? Tüm detaylar haberimizde.

Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? Beklenen kar yağışı ve bugün yaşanan fırtına öğrenci ve velilere bu sorunun cevabını arattırıyor. 30 Aralık Cuma gününe İstanbul'un soğuk ve kar yağışı ile girecek olması tatil ihtimali arttırıyor. Bu nedenle gözler İstanbul Valiliği'nin yapacağı açıklamadı. Peki İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter hesabından tatil açıklaması yaptı mı? 30 Aralık 2016 Cuma günü okullar tatil edilecek mi? İstanbul'da kar tatili ve kar yağış haberlerinin ayrıntılarını haberimizde görebilirsiniz. 

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji cuma  İstanbul'da kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Tatil beklentilerinin altında bu açıklama var. Beklenen kar Kartal'da yağmaya başladı ve İstanbul'u etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Yarın yani Cuma günü sabah saatlerinde de daha yoğun yağacak kar yağışının tüm gün kentte etkili olması bekleniyor.

16-12/29/ekran-resmi-2017-12-29-205708.pngİstanbul'un yarın yani 30 Aralık hava durumu sabah saatlerinde yoğun kar yağışını gösteriyor. Bu da tatil beklentilerini arttırıyor. 

Bu durum İstanbul okullar tatil mi sorusunu sorduruyor. Metoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre İstanbul ve çevresi bu akşam itibariyle yoğun kar yağışı dalgası içerisinde girecek. Bu haberin ardından gözler İstanbul Valis Vasap Şahin'e çevrildi. Yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

İSTANBUL ANLIK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İstabul Valiliği, 30 Aralık Cuma günü okullar tatil edilecek mi edilmeyecek mi konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Vali Vasip Şahin'den gelecek olan son dakika açılaması bekleniyor. İstanbul için tatil haberine aşağıdak ilinke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sonuçlar karar.com sitesindeki son dakika kar tatili haberlerini içerir. 

SON DAKİKA İSTANBUL KAR TATİLİ HABERLERİ

16-12/29/3-1483009675.jpg

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ALARMI 

İstanbul'da beklenen kar yağışı bu gece başlayacak ve 3 gün boyunca etkili Okullar tatil mi sorusuna yanıt herhangi bir kurumdan gelmiş değil. İstanbul'da kar yağışının başlamasıyla belediyenin önlemleri de hız kazandı. Yol kenarında hazır bekletilen karla mücadele araçları, trafikte yaşanabilecek olumsuz bir duruma anında müdahale edecek.

16-12/29/9930-1483009724.jpg

SICAKLIKTA 3 DERECELİK DÜŞÜŞ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (40-70 km/sa) ve fırtına (60-90 km/sa zaman zaman 100 km/sa ve üzeri) şeklinde esecek.

FIRTINADAN İNEMEYEN UÇAKLAR PAS GEÇTİ

Fırtına hava ulaşımına olumsuz yansıdı. Atatürk Havalimanı’na inmek isteyen uçaklar fırtına nedeniyle inemedi. Saat 10.00 ve 10.30 arasında Marmara Denizi üzerinden alçalarak Florya-Sefaköy yönünde bulunan piste inmek isteyen uçaklardan 6’sı inemedi ve pisti pas geçmek zorunda kaldı.

KÜMÜLÜS BULUTLARI HAVA TRAFİĞİNİ ETKİLEDİ

İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için alçalan uçaklar adeta beşik gibi sallandı. Yağan yağmurla beraber kalkış yapmak isteyen uçaklar pistte hızlanırken arkalarında bıraktıkları su kütleleri ilginç görüntüler oluşturdu. Kalkış için taksi denilen yan yollardan piste çıkmak isteyen uçaklarda bu su kütleleri arasında adeta kayboldu.

Bu arada İstanbul üzerinde 'CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar yüzünden de uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklar arasındaki mesafe de artınca gecikmeler yaşandı.

KENTTE 43 NOKTAYA BEUS KURULDU

Kışla mücadele kapsamında 43 kritik noktaya Buzlanma Erken Uyarı  Sistemi (BEUS) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS  ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirildi, ek önlemler de  alındı. İl genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için 10 bin ton  tuz torbası bırakıldı.

ÇALIŞMALAR AKOM'DAN YÜRÜTÜLÜYOR

Bu arada, İBB'ye bağlı birimler, kentte etkili olması beklenen kış  şartları nedeniyle AKOM'da çalışmalarına başladı.

Kışla mücadele çalışmaları AKOM'dan koordine edilecek. Araçların  belirlenen güzergahlarda yapacakları kar kürüme ve yol açma çalışmaları, mevcut  araç takip sistemi ile buradan izlenecek ve gerekli durumlarda araçlar başka  bölgelere yönlendirilecek. Ayrıca, kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici,  muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

Sokakta yaşayanlar için de barınma merkezleri hizmet vermeye başladı.  Zabıta, polis ve ambulanslarla toplanan vatandaşlar, sağlık kontrollerinden sonra  buralarda ağırlanacak. Erkekler için Zeytinburnu Kompleksi'nde, kadınlar için de  Darülaceze'de hazırlıklar tamamlandı.

İlçe belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsizleri  İBB'nin misafirhanelerine götürebilecek. Vatandaşlar ayrıca sokakta kalanlar için  153 Beyaz Masa ve polis merkezlerine bildirimde bulunabilecek.

Fırtına ve yoğun yağış nedeniyle meydana gelen hasarlı kazalar nedeniyle İstanbul trafiği sabah saatlerinde yoğunluk yüzde 67'lere kadar çıkarken, fırtına deniz ulaşımını da vurdu. İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

İstanbul'daki bu durum 'okullar tatil olacak mı?' sorusu da yeniden gündeme geldi. İstanbul Valiliği'nden konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Kar yağışının devam etmesi ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin'in bir açıklama yapması bekleniyor.

AKOM ALARMA GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) kışa yönelik  tüm hazırlıkların tamamlandığı kent, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) görevli  ekipler tarafından kritik noktalara yerleştirilen kameralarla takip ediliyor.

İBB'den alınan bilgiye göre, kış aylarının sorunsuz geçirilmesi ve  şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklar tamamlandı. Bu  kapsamda, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda da AKOM'da alarm düzeyine  geçildi. Ekipler, gece yarısından sonra ana arterler ve bağlantı yollarında  tedbirlerini aldı. İlçe belediye başkanlıkları da bilgilendirildi.

İstanbul'da yarin (30 Aralık 2016) okullar tatil mi? Milyonlarca öğrenci ve veli bu sorunun cevabını merak ediyor. ''Yarın İstanbul'da kar tatili olacak mı?" sorusuna cevap arayanların gözü İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklaması ve Twitter hesabında. Beklenen yoğun kar yağışı İstanbul'da gece etkisini gösterecek. Öğrenciler Twitter üzerinden Vali Şahin'e tatil kararı alması için baskı yaparken, Valilik'ten gelecek açıklama bekleniyor. Peki yarın İstanbul'da okullar tatil mi? Tüm detaylar haberimizde. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN