ABD'de silahlı saldırı 'su ısıtıcısı' çıktı

ABD'de silahlı saldırı 'su ısıtıcısı' çıktı

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, "liseye giren bir saldırgan silahla ateş açtı" haberlerinin sebebinin arızalı bir su ısıtıcısı olduğu ortaya çıktı.

KARAR.COM

ABD'de yayın yapan gazete, internet siteleri ve ajanslar, yerel saatle 07:00'de Kuzey Karolayna eylatinde bir lisede silahlı saldırı haberi geçti. 

Haberle birlikte Türkiye'deki ajanslar da olayı abonelerine aynı başlıklarla duyurdu. 

Okul ve civarı ablukaya alındı. Polisler geniş güvenlik önlemleri alırken, 'aktif' olduğu vurgulanan saldırganı arama çalışmaları başladı. 

Yerel polisin ilk aramaları devam ederken SWAT da sevk edilen okul civarında araç trafiğine de izin verilmedi.

Olayın başlangıcından yaklaşık iki saat sonra olayın silahlı saldırı olmadığı, okul binasında arıza yapan bir su ısıtıcının çıkardığı sesler olduğu açıklandı.

Okul yetkilileri de yaptıkları açıklamada, zaman zaman arıza yapan ısıtıcının en kısa sürede tamir ettirileceğini açıkladı.

ÜST ÜSTE SALDIRILAR PSİKOLOJİ BOZDU

Amerika okul saldırılarını tüm ülkelerden daha fazla yaşıyor. Geçmişte birçok okul saldırısında sayıları yüzlerceyi bulan öğrenci hayatını kaybetmişti. Son dönemde sıkça meydana gelen saldırıların ardından psikolojisi bozulan halk, en ufak bir olayda dahi emniyet güçlerine haber vererek can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

SON SALDIRI BİR GÜN ÖNCE

ABD'de dün batı yakasındaki California eyaletinde bir bara giren deniz piyadesi Ian David Long, 12 kişiyi öldürmüştü.

Bir okulun folk müzik gecesini kana bulayan Long'un saldırı sırasında "Umarım insanlar bana deli der...(gülme emojiler) Çok ironik olmaz mıydı? Evet ben deliyim ama bu saldırılardan sonra yapabildiğiniz tek şey 'umut ve dua etmek'...Her seferinde. Neden bunların hala yaşandığını merak ediyorsunuz" ifadesini Facebook'ta paylaşmıştı.

Polisin nisan ayında deniz piyadesinin evine ihbar üzerine gittiği ancak Long'u gözaltına almadığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN