Abilerden de kullanıldık itirafı

Abilerden de kullanıldık itirafı

Darbe girişiminde askerlere talimat verdiği tespiti üzerine tutuklanan iki örgüt ‘abi’siden ‘kullanıldık, aldatıldık’ itirafı geldi. ‘Örgütte Asım’ kod adını kullanan Evren Pehlivan ve ‘Baki’ kod adını kullanan Reşat Şahin, “Önceki iktidarlarla sorun yaşadığından kod isim kullanmamızı söylediler” diye konuştu.

ÖZEL HABER / AYFER ÇALIKIRAN

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimini organize eden darbeci askerlere ve sivillere yönelik operasyonlar devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 15 Temmuz gecesi Çekmeköy Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli 21 yaşındaki Astsubay Muhammed Aliko ve 28 yaşındaki Uzman Jandarma Mustafa Özyurt’un, örgütün abi konumundaki sivil şahıslarla görüştüğünü tespit etti. Harekete geçen emniyet güçleri askerleri ve irtibatlı oldukları örgütün ‘abi’ konumundaki Asım kod ismini kullanan Evren Pehlivan ve Baki kod isimli Reşat Şahin’i gözaltına aldı.

ASKERE TALİMAT

Geçtiğimiz gün çıkarıldığı 10. Sulh Ceza hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edilen 2 asker ve 2 sivil tutuklanarak cezaevine gönderildi. Darbeci askerler mahkemede verdikleri ifadede, emir aldıkları kişilerin Asım ve Baki kod isimli şahıslar olduğunu itiraf etti.

Darbeci askerler verdikleri ifadede 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin gerçekleştiği gün abilerden rütbelilerden kendilerine talimat verileceği ve bu talimatlara uymalarına dair gizli mesaj geldiğini söyledi. Askerler, darbenin başarısız olmasıyla da abilerden gelen talimat doğrultusunda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ayrılarak birliklerine geri döndüklerini dile getirdi.

30 BİN LİRA  KAZANIRDIM

Örgütün abi konumundaki özel firmalarda çalışan ODTÜ mezunu yazılımcı 31 yaşındaki Evren Pehlivan ve 31 yaşındaki Elektrik mühendisi Reşat Şahin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Evren Pehlivan mahkemede verdiği ifadede, hizmet hareketi tarafından okutulduğu, normalde 30 bin lira maaş alacak kariyerde olmasına rağmen örgütün talebi üzerine dört bin lira maaşla çalıştığını dile gelirdi.

Pehlivan ayrıca kullandıkları kod isimlere ilişkin ise şu savunmayı yaptı: “Daha önceki iktidarlarla sorun yaşadığımız için fark edilmemek adına kod isim kullanmamızı söylediler. Normalde 30 bin lira maaşa çalışabilirdim. Ama Allah rızası için istedikleri yerde çalışmayı kabul ettim. Dini duygularımızı sömürdüler. Kullanıldık. Aldatıldım” dedi. FETÖ kapsamında tutuklanan 2 asker ve 2 sivil ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme’ suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN