Adalet Bakanı Gül: Son 1 ayda 500 kişi memuriyete döndü

Adalet Bakanı Gül: Son 1 ayda 500 kişi memuriyete döndü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Son bir ayda 500 kişinin OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete döndüğünü açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te CNN Türk'ün canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Terör örgütü FETÖ'nün iade süreciyle ilgili yeterli delil olmadığı" yönündeki iddiaları değerlendiren Gül, Türkiye'deki darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığının aşikar olduğunu kaydetti.

Gül, "Mahkeme delilleri mevcut. Burada daha somut ne olsun? Kesin mahkeme dosyaları, delilleri var. Bunların hepsi Amerika'ya iletilmiştir ama Amerika ve Yunanistan gibi belli ülkeler, bu konuda farklı yönlerde siyasi davranıyorlar. Hukuki irade için oluşturulan her türlü deliller, dosyada her şey mevcut ama hukuki bakılmadığı için siyasi bir mesele gibi davranılıyor. Ben bu konuda Amerika'nın da olumlu bir adım atması gerektiğini bekliyorum" diye konuştu.

'SON 1 AYDA 500 KİŞİ DÖNDÜ'

Gül, OHAL Komisyonunun kurulduğunu da hatırlatarak, "Amacımız 1 kişi bile olsa haksızlık ya da gözden kaçarak mağdur olduysa buna son verelim. Bu kapsamda OHAL Komisyonu önemliydi" dedi. 

Artık komisyonun yargı ve diğer komisyonlarla entegre olduğuna dikkati çeken Gül, "Son bir ayda 500 kişi, OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete döndü. Bu önemli bir rakam. Burada bizim temel beklenti ve arzumuz, kim neyi hak ediyorsa onu alsın. Cezayı hak ediyorsa cezasını alsın ama suçsuzsa da haklarını geri alsın" diye konuştu.

GAZİANTEP/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN