AGİT'ten referandumun ardından ilk açıklama | Son dakika haberleri

AGİT'ten referandumun ardından ilk açıklama | Son dakika haberleri

AGİT gözlemcileri düzenledikleri basın toplantısında "Türkiye referandumu, eşit olmayan şartlar altında yürütüldü" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Referandumda iki taraf eşit şartlara sahip değildi, 'Evet' kampanyası medyayı domine etti" de denildi.

Türkiye'nin yönetim sisteminin değiştirildiği anayasa referandumunu takip eden Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (AGİT/ DKİHB) ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) görevlendirdiği uluslararası gözlemciler, bugün gazetecilerin karşısına geçti.

EŞİT OLMAYAN ŞARTLARDA YÜRÜTÜLDÜ

Kampanya sürecinin eşit olmayan şartlarda yürütüldüğüne dikkat çekilen basın toplantısında AGİT heyeti, "Referandumda iki taraf eşit şartlara sahip değildi, 'Evet' kampanyası medyayı domine etti. Bu, medyaya yönelik kısıtlamalar, gazetecilerin tutuklanması ve basın kurumlarının kapatılması ile seçmenlerin farklı görüşlere erişiminin azaltılmasını getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

AKPM: HUKUKİ ALTYAPI YETERSİZ

AKPM heyeti ise referandumun Avrupa Konseyi standartlarına uygun olmadığının altının çizerek, "Demokratik süreç için hukuki altyapı yetersiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, YSK'nın mühürsüz pusulaların kabul edilmesi kararıyla ilgili olarak, "Son anda yapılan değişiklikler oy sayım sürecindeki çok önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdı" denildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN