AK Parti kampa girdi

AK Parti kampa girdi

AK Parti’nin istişare ve değerlendirme kampı bugün Afyonkarahisar’da başlıyor. Erdoğan, 3 yıl aranın ardından başkanlık edeceği kampta, ‘metal yorgunluk’ olarak ifade ettiği değişim sürecine ilişkin önemli mesajlar verecek.

AK PARTİ / HABER MERKEZİ

AK Parti’nin geleneksel istişare ve değerlendirme kampı bugün Afyonkarahisar’da başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıllık bir aranın ardından genel başkan sıfatıyla ilk kez başkanlık edeceği toplantıya, milletvekillerinin yanı sıra partinin kurucular kurulu üyeleri, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, eşleriyle birlikte davet edildi. İki gün olarak planlanan kamp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla start alacak. Erdoğan’ın ‘metal yorgunluk’ olarak ifade ettiği teşkilat ve belediyelerdeki yenilenme sürecine ilişkin önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Kampta parti içi meselelerle birlikte ekonomideki durum, kalkınma projeleri, enerji, savunma hamleleri, TBMM’den çıkması gereken uyum yasaları, devletteki FETÖ temizliği, terörle mücadele, Kuzey Irak’taki referandum, AB’yle ilişkiler, Arakan’daki insani dram, ABD’nin PYD’ye verdiği destek, Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye için başlattığı çözüm arayışı gibi birçok konu masaya yatırılacak. Bakanlar kendi alanlarına ilişkin sunum yapacak, milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.  İstişare ve değerlendirme kampında, AK Parti’nin 2019’a ilişkin yol haritasının da netleşmesi bekleniyor. Anketler, analizler ve ilgili birimlerin hazırladığı raporlar tartışılacak. 2019’da yerel seçimlerin, TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı hatırlatılarak, bu 3 seçimin AK Parti’nin geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekilecek. Sistemin değişmesi nedeniyle artık seçimlerdeki başarı çıtasının yüzde 50 artı 1 oy elde etmek olduğu belirtilerek, partinin her bir ferdinin şimdiden canla başla çalışması gerektiği kaydedilecek. Milletvekilleri, partinin politikalarına aykırı açıklamalar yapılmaması konusunda uyarılacak. AK Parti’nin görüşlerinin kamuoyuna yansıtılması konusunda parti sözcüsü Mahir Ünal’ın yetkili olduğu hatırlatılacak.  Kamp süresince çeşitli oturumlar düzenlenecek ve gündemdeki kritik meseleler değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekilleriyle gruplar halinde de bir araya gelerek sorunlarını dinlemesi, il teşkilatları ve belediyelere ilişkin istişarelerde bulunması bekleniyor. Kampta ayrıca AK Parti’nin Eylül 2018’de yapılması planlanan olağan büyük kongresinin detayları netleştirilecek. Başbakan Binali Yıldırım da basına kapalı oturumda bir konuşma yapacak. İstişare ve değerlendirme kampı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapanış konuşmasıyla noktalanacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN