Akıllı telefonunuzla hologram yapın!

Akıllı telefonunuzla 
hologram yapın!

Star Wars'la hayal dünyamıza giren bir şey daha gerçek oldu. Akıllı telefonunuzu, evinizde bulunan malzemelerle bir holografik projektöre dönüştürebilirsiniz.

Bu videoda, evinizde bulunan malzemelerle akıllı telefonunuzla nasıl hologram yapabileceğiniz anlatılıyor. Son derece basit birkaç adımı uygulayarak bilimkurgu esintileri yakalayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

Kareli kağıt

Şeffaf cd kabı

Bant veya yapıştırıcı

Kalem

Makas

Cam kesici veya bıçak

Akıllı telefon

Önce kareli kağıda videoda gösterilen şekli çizin. Ölçüleri 2 veya 3 kat büyük de yapabilirsiniz. Daha sonra çizdiğiniz kağıdı cd kabının altına koyun ve kabı bu şekle göre kesin. Dört adet bu şekilde parçayı kestikten sonra bunları bir bant veya yapıştırıcı yardımıyla birleştirin. Elde ettiğiniz nesneyi akıllı telefonunuzun üzerine koyarak akıllı telefonunuzu bir 3 boyutlu holografik projektöre dönüştürebilirsiniz.

Erdoğan da yapmıştı

Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday olan Binali Yıldırım'ın mitingine hologramla katılarak dünyada bir ilki gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN