Alman parlamenterlerin Konya'daki NATO Üssü'nü ziyaretine izin çıktı

Alman parlamenterlerin Konya'daki NATO Üssü'nü ziyaretine izin çıktı

Türkiye ile Almanya arasındaki krizin nedenlerinden biri olan 'üs ziyareti' sorunu NATO formülüyle aşıldı. Ankara, Alman vekillerin Konya'daki hava üssünü NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller'in öncülüğünde ziyaret etmesine izin verdi.

KARAR/FRANKFURT 

Alman parlementerlerin Türkiye'deki İncirlik Üssü'ndeki askerleri ziyaret etmek istemesiyle başlayan kriz aşıldı. Federal Alman Parlementosu savunma komisyonuna bağlı yaklaşık 7 parlementer NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller öncülüğündeki bir heyetle 8 Eylül tarihinde Konya Hava Üssü’nde bulunan Alman askerleri ziyaret edecek. Spiegel Online haber sitesinde yer alan habere göre Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin bu ziyarete izin verdiğini açıkladı. Ziyaretle ilgili olarak Almanya Dışişileri Bakanı Sigmar Gabriel Federal Meclis Savunma Komisyonu’nu bilgilendirerek, ziyarete katılacak isimlerin belirlenmesini istedi.

17-08/08/under-sec_gottemoeller_750x350.jpg

Federal Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Layen ziyaret izninin önemli bir aşama olduğunu belirterek, ‘’Alman milletvekillerinin ziyaretinin Nato çatısı altında yapılması iyi bir çözüm’’ dedi. Daha önce İncirlik Üssü’nde bulunan Alman askerlerinin ziyaret edilmesine izin verilmemesi üzerine Almanya bu üsste bulunan askerlerini Ürdün’e çekmişti. Konya Hava Üssü’nde Alman askerleri IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda AVACS uçakları ile hizmet veriyor.

PARLEMENTODA İTİRAZ

Gelişme Almanya parlementosunda da tartışmalara yol açtı. Sol Parti Milletvekili Alexander Neu ‚"Bu karar tekrar Erdoğan karşısında diz çökmektir’’ dedi. Federal Meclis Sosyal Demokrat Grupu ise söz konusu ziyaretin ancak istisnai bir çözüm olarak kabul edilebileceğini açıkladı. Yeşiller Partisi Savunma Uzman Angnieszka Brugger ise ziyaret hakkının sınırsız hale getirilmesini talep etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN