Amanya'nın FETÖ operasyonuna 5 tutuklama

Amanya'nın FETÖ operasyonuna 5 tutuklama

Amasya'nın Merzifon İlçesi'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 7 kişiden 5'i tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şantıyla serbest bırakıldı.

Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, daha önce meslekten ve kamudan ihraç edilen 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise bazı dijital verilere el kondu.
İlçe Emniylet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 9 şüpheliden 7'si bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 2 şüphelinin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

AMASYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN