Apple sürücüsüz araçlar için parkur arıyor

Apple sürücüsüz araçlar için parkur arıyor

Apple’ın bir süredir gündemden düşmeyen ve şehir efsanesine dönen sürücüsüz araçları, şimdi de güvenli bir test alanı arayışı söylentisiyle kulislerde yerini aldı.

Akıllı saatler bugünün, sürücüsüz araçlar ise yarının teknolojisi. Öyle ki, Deloitte bu yılın TMT Öngörüleri raporunu yayınladığında, Kanadalı yetkili Duncan Stewart, "50-60 yıl içinde tüm dünyada kendi aracınızı sürmeniz yasaklanacak" öngörüsünde bulunmuştu. Standart otomobillerin aksine sürücüsüz araçlarda önceliğin iletişim teknolojileri olması, bu alandaki devleri de harekete geçiriyor.

Hakkında sızan onca dedikoduya bakacak olursak, Apple da sürücüsüz teknolojiye geç kalmak istemeyenler arasında yer alıyor. BMW, Nissan ve Mercedes gibi otomotiv devlerinin bile yatırım yaptığı bu yeni alanda ilerlemek için en önemli adımlardan birini de, geliştirilen teknolojilerin test edilmesi oluşturuyor.

Ancak bir sürücüsüz aracı test etmek, elbette iPhone 6’yı test etmeye benzemiyor. Aracın güvenle yol alabileceği, olası aksiliklerde trafiği ya da yayaları tehlikeye sokmayacağı ve Apple’ın ünlü gizlilik ilkesi gereği gözlerden ırak bir alana ihtiyaç duyuluyor.

Araç tamam, sıra parkurda

The Guardian haberine göre Apple, kendi sürücüsüz otomobillerini özgürce test edebileceği bir yer bulmak için çalışmalara başladı. Kayıt bürosuna yapılan taleplerle ilgili ortaya çıkan doküman, şirketin San Fransisco yakınındaki Concord deniz silahları istasyonunu gözüne kestirdiğini gösteriyor. Bu alan aynı zamanda iPhone üreticisinin merkez üssü Cupertino’ya da oldukça yakın.

Apple yakın zamanda otomotiv sektöründen yetenekli yöneticileri transfer etmişti. Bu adım akıllara Apple Watch çıkmadan önce İsviçreli saat üreticilerinden yapılan transferleri hatırlatıyor ve şirketin Project Titan adını verdiği "gizli" çalışmalarının somut adımlara her geçen gün daha da yaklaştığını gösteriyor. Google’ın da bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalar malum. Anlaşılan iOS ve Android savaşından sonra yeni cephe, sürücüsüz otomobiller arasında gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN