Arakan’a ‘sıcak yuva’ yardımı

Arakan’a ‘sıcak yuva’ yardımı

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı, katliamlardan kaçarak sığındıkları Bangladeş’te zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar için kurulacak konteyner kentte bir mahalle oluşturmak üzere ‘Yardım evini uzat’ sloganıyla anlamlı bir yardım kampanyası başlattı.

EROL METİN

Kampanyadan elde edilen gelirle Bangladeş’te sığınmacıların tutulduğu alanda bir AK Kadın İstanbul Mahallesi kurulacak. Kampanyayala ilgili bilgi veren AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, “Bu kampanya Arakanlı kardeşlerimiz ülkelerine geri dönebilene kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlayabilmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Kurulacak mahallelere ilçelerimizin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda asgari 200 ev yapılması planlanıyor. Halihazırda Eyüp Sultan ilçemizde şimdiden 30 konteyner ev parası toplanmış durumda. 200 evi geçeceğimizi umuyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN