Arkadaşları şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anlattı: Ümidi kesmiştik bir de baktık...

Arkadaşları şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anlattı: Ümidi kesmiştik bir de baktık...

Silah arkadaşları Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anlattı: Terörle mücadelede destan yazdı. Tek derdi vadandı.

KARAR HABER MERKEZİ

Şehit general Şırnak’ta ve son dönemde Kato Dağı bölgesinde terörle mücadelede önemli görevleri başarıyla yerine getirdi. Şehidin silah arkadaşları, Aydın'ı "Her bir mağaraya girdiklerinde bir çocuğun güzel bir şey yaptığında, başardığında mutlu olduğu gibi heyecanla telefon eder, bilgi verirdi. Heyecanını hiç yitirmemişti" diye anlatıyor. 

Aydın Kayseri Komando Tugay Komutanlığı yaparken, Cizre, Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, İkiyakalar Dağı'nda terörle mücadelde aktif görev aldı. 

Silah arkadaşları onun mücadelesini ve vatan aşkını şöyle anlattı:

1997-1998 yıllarında Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında tim komutanıyken bir ara kendisinden ve timinden irtibat kesilmişti. Ümitlerin kesildiği anda timiyle çemberi yararak ve PKK’lıları etkisiz hale getirerek geri dönmüştü.

İkiyakalar Dağları bölgesinde 2015 yılında yürütülen operasyonların tamamında Tugayının birlikleri ile beraber kahramanca mücadele etti. Karda soğukta, yağmurda geçti hayatı. Hiç yılmadı, telefonda morali hep yüksekti. Onun tek derdi vardı vatandı. 

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, Kato Dağı'ndaki operasyon durumunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a böyle bildirmişti...

PARLAK BİR KARİYER...

Tümg. Aydoğan Aydın, 1987 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu.

1988-1992 İstanbul 6’ıncı P.Tug. Takım Komutanlığı, 1992-1998 yılları arısında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tim komutanlığı yaptı. 

1998-2000 Kara Harp Akademisi Öğrenim gören Aydın,  2000-2001 yılları arsında ise Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Harekat Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Aydın'ın diğer görevleri şöyle:

2001-2008 ÖKK'da Tabur K.lığı ve Kurmay Başkanlığı

2008-2010 Almanya’da NATO Daimi Görev

2010-2012 GÖKÇE ADA’da Komando Alay Komutanlığı,

2012-2016 Kayseri Komando Tugay Komutanlığı,

2016-.... ŞIRNAK 23’üncü Jandarma Sınır Tüm.K.lığı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN