Askerini çek vuracağız

Askerini çek vuracağız

Afrin ve Menbiç için ‘Harekât her an başlayabilir’ diyen Erdoğan, 30 bin kişilik sınır ordusu kurulacağını duyuran ABD’yi ilk kez bu kadar sert uyardı: Katil sürüleriyle aramıza girmeyin. Örgüt üslerindeki bayraklarınızı indirin ki o bayrakları size teslim etmek zorunda kalmayalım. Terörist üniformalarındaki işaretlerinizi alın ki teröristlerle olanı gömmek mecburiyetinde kalmayalım.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhubaşkanı Erdoğan, Ankara Sincan’da kurulan Kazan Soda Elektrik fabrikasının açılışına katıldı. Konuşmasının büyük bir bölümünü Suriye’ye ayıran Erdoğan, ABD’nin duyurduğu, Türkiye ile Irak sınırında görev yapacak olan ve yarısı Suriye Demokratik Güçleri’nden (PYD’nin başını çektiği yapı) oluşacak 30 bin kişilik ‘Sınır Güvenlik Gücü’ üzerinden Washington yönetimine çok sert sözlerle yüklendi. Afrin ve Menbiç için harekâtın her an başlayabileceğini söyleyen Erdoğan, ABD’ye bayrak mesajı verdi “Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:     

KIÇI KİRLİLER TEHDİT SALLIYOR: Bazıları bize akıl veriyor. ‘Türkiye artık yerini konumunu bilsin’ diyor. Tamam da biz Türkiye’yiz, sıradan çadır devleti değiliz. Şimdi afedersin kıçı kirli bazıları Suriye’de kalkıp bize sınırda tehdit sallıyor. Oradan bize tehdit sallamak suretiyle Türkiye’yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. PYD, YPG, DEAŞ topunuz gelin ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Şu anda obüslerle vuruyoruz. Vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip de sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz. Eğer biz stratejik ortaksak eğer model ortaksak bu işi bizimle yapmak durumundasınız. Dünyaya ‘teröre karşıyız’ yalanını söyleyemezsiniz. Biz kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz, operasyonlar devam ediyor.  

ONLARI DOĞMADAN BOĞACAĞIZ: Müttefikimiz dediğimiz bir ülke itirazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Bu terör yapılanmasının Türkiye’den başka bir hedefi olabilir mi? Amerika’nın artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Artık Amerika ülkemiz sınırlarında bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş, 4 bin 800 TIR dolusu silah göndermiş. Ne gönderirsen gönder o 30 bin kişilik ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında rezil rüsva olacaksın.

TSK HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI: Tüm müttefiklerimize dostlarımıza söylediğimiz, söyleyeceğimiz şudur; teröristlerle aramızda durmayın. Katil sürüleriyle aramıza girmeyin. Aksi takdirde istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerin üniformalarındaki işaretlerinizi söküp alın ki teröristlerle birlikte olanları da toprağa gömmek mecburiyetinde biz kalmayalım. TSK en kısa sürede Afrin ve Mümbiç meselesini halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekat her an başlayabilir. Ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir. Sınırlarımız boyunca değil 30 bin tek bir terörist dahi bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecektir.

18-01/16/screenshot_1-1516060328.jpg

BUNLARIN ADI KALLEŞLER ORDUSU

ABD’lilerin sırtını sıvazladığı teröristleri tanımadığının anlaşıldığını belirten Erdoğan, Rakka operasyonu öncesi Washington’la yaptıkları görüşmelere değindi. “Kendilerine söyledim ‘Bak yanlış yapıyorsunuz. Bu adamların cinsini, cibilliyetini iyi biliriz. Eğer stratejik ortağınız isek bize güvenin. Rakka’ya ordu gönderilecekse biz bir tugay da göndeririz, iki tugay da. Bizimle hareket edin, yanlış yapıyorsunuz’ dedim” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: ‘Bizim generallerimiz böyle söyledi’ dediler. Kendilerine de dedim ki ‘sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doğru anlatıyor. Burada yanlış yapıyorsunuz, yanlış yola giriyorsunuz. Bizi anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak’ dedim ve öyle oldu. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Biz bunların nasıl kalleş, nasıl iki yüzlü olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ordunun adı kalleşler ordusudur, böyle bilinsin. İki gün sonra başları dara düştüğünde oradaki ABD askerlerine ilk silah doğrultacak olan işte bu 30 bin kişilik teröristlerdir. Nasıl Fırat Kalkanı Harekatı’nda bu oyunu bozmuşsak diğer bölgelerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceğiz.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN ABD’YE: PYD ÜZERİNDEN BİZE NİŞAN ALIYOR

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf Buluşması’nda konuştu. ABD’nin PYD’yi düzenli ordu yapma çabalarına tepki gösteren Yıldırım, emperyalist emelleri olan ülkelerin terör örgütlerine Türkiye’ye karşı destek verdiğini söyledi. Amacın Türkiye’nin istikrarı, büyümesinin geciktirilmesi ve bölgedeki sorunları çözmede ortaya koyduğu kabileyetin ortadan kalkması olduğunu bildiren Yıldırım, şöyle devam etti: “NATO içindeki bir üye, Türkiye’nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. Karşımızdaki tehdit, adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız. Bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla ve asla fırsat vermeyeceğiz. ABD bu yanlıştan vazgeçmelidir. Tacizlere pabuç bırakmayacağız.”

İBADİ ile PKK’yı konuştu:   Başbakan Yıldırım, Afrin harekatı için gün sayılırken Irak Başbakanı İbadi ile de PKK’ya karşı ortak mücadeleyi ele aldı. Yıldırım ve İbadi arasındaki telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler yanında başta PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede iş birliğine verilen önem vurgulandı.

KATAR EMİRİ’YLE BEŞTEPE ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye’ye gelen Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani’yle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Dün saat 15.00’te başlayan ve iki buçuk saat süren görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı. Ekonomik konuların masaya yatırıldığı zirvede, geçen yıl 5 Haziran’dan bu yana Suudi Arabistan liderliğindeki çoğunluğu Arap coğrafyasından birçok ülkenin Katar’a uyguladığı mali ve diplomatik ambargo da konuşuldu. Ankara, krizin başından bu yana Doha yönetimine destek mesajı veriyor ve bu süreçte arabulucu rol üstleniyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN