Askere hazır ol talimatı

Askere hazır ol talimatı

PYD’ye bir hafta mühlet veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e operasyon yapılacağını açıkladı. “Bizi izlesinler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz” diyen Erdoğan, isim vermeden ABD ve Rusya’ya seslendi: Bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Tokat ve Yozgat kongrelerine katıldı. Erdoğan’ın gündeminde 2019 seçimleri öncesi MHP ile yaptıkları ittifak, FETÖ ile mücadele ve Suriye’de PYD’nin kontrolündeki bölgeler vardı. “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır” diyen Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı’yla güney sınırlarında atılan ilk adımın Afrin’de de devam edeceğini söyledi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu: 

EN ŞEYTANİ ORGANİZASYON: 15 Temmuz’da 251 vatan evladını şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı yaralayan FETÖ’cü hainlere döktükleri kanın hesabını hukuk içinde soruyoruz, sormaya devam edeceğiz. FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda verdiği en zor, en çetin, en hayati mücadelelerden biridir. İstikbalimizi garanti altına almanın, milli bekamızı tahkim etmenin en kritik aşamasıdır. Bir taraftan örgütün süreci sabote etmeye yönelik manipülasyonlarına gerekli cevabı verirken diğer taraftan da kılı kırk yararak adaletin tecellisi için çaba sarf ediyoruz. Dünyanın belki de gelmiş geçmiş en büyük şeytani organizasyonun yapıldığı bir durumla karşı karşıyayız. Devletimizin kurumları, FETÖ’nün haşhaşilerinden arındıkça artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz. FETÖ ile mücadele hukuktan sapmadan, duyguların esiri olmadan, suhuletle ve soğuk kanlılıkla sürdürülecek.

AMERİKA BİZİ Mİ ALDATACAKSIN: Şimdi Amerika isimler değiştiriyor. Sosyal demokratik güçler veya Suriye Demokratik Güçleri... Bunları artık yutmuyoruz. İkide bir isim değiştirmek suretiyle Amerika, bizi mi aldatacaksın? Birileri kısa vadeli çıkarları adına bu katil sürüleri arasında ayrım yapabilir ama Suriye’deki teröristleri de ülkemizdeki teröristleri de biz çok iyi biliyoruz. Ne dedim? Bir gece ansızın gelebiliriz. Tabii geceler bitmez. Geceler, çok özgürlüklere gebedir. Onun için bizim gecelerimiz de bunlara çok gebe. Bizi izlesinler. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz, bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Türkiye, geldiği nokta itibariyle bu şer şebekelerinin hepsini mezara gömecek güç, kudret ve imkana sahip bir ülke.

ÇABALARIMIZA DESTEK OLUN: Artık devletin oyalama taktikleriyle geçirecek bir anı yok. Milli güvenliği tehdit eden, vatandaşların canına kasteden tüm örgütler kaynağında bertaraf edilecek. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz. Bu süreçte müttefiklerden beklentimiz, aramızdaki köklü ilişkinin ruhuna uygun davranmalarıdır. Model ortaklık, dostluk ve stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz her şeye rağmen bölgede Amerika ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem, Türkiye’ye destek olma, stratejik iş birliğinin hakkını verme dönemidir. Biz kendilerinden Türkiye’nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum. Nasıl Fırat Kalkanı Harekatı’nı başarıyla neticelendirmişsek İdlib operasyonunu da sonraki adımları da inşallah zafere taşıyacağımıza inanıyorum. 

18-01/15/screenshot_1-1515974565.jpg

CHP ZİHNİYETİ TABANDA VE TAVANDA GEREKLİ DERSİ ALACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Tokat’taki kongresi öncesinde Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. “Asıl olan bu kubbede hoş bir seda bırakmak; ‘Bir zamanlar bir Cumhurbaşkanımız, başbakanımız vardı Allah onlardan razı olsun. Kızlarımızın başlarını açtılar onlar geldi başlarını örttü ya. Başı açık olanda kapalı olanda kol kola yürüdü, üniversitelerin kapılarını kapattı onlara üniversitelere de devlet dairelerine de girdiler. Eğitim, fikir özgürlüğüne sahip oldu’ derseler yeter” diyen Erdoğan, 2019’daki seçimlere işaret ederek “Martta da kasımda da milli mutabakatımızla, milli birliğimizle beraber Allah’ın izniyle Türkiye yeni bir dönemin önünü açacak” dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve Bahçeli ile görüşmesini hatırlatarak “İnşallah bir milli mutabakatı hep beraber sağlayacak, tavanda da tabanda da inşallah karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacaktır” ifadelerini kullandı. Rabia’ya dikkati çekerken ‘tek devlet’ unsuruna değinen Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e de şöyle seslendi: “Paralel devletmiş... Neredesin ? Pensilvanya’da. Ne işin var orada? Zannediyor ki ‘Amerika ölene kadar beni koruyacak.’ Yok. Seni biraz daha kullanır kullanır, ondan sonra kirli çamaşır olarak kapının önüne atar. Olacak budur zaten. Sen bu millete ihanet ettin. Sen ümmete ihanet ettin. Bunun bedelini ağır ödeyeceksin.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN