Askerler için üretilmiş, sıvı ile çalışan mükemmel dış iskelet

Askerler için üretilmiş, sıvı ile çalışan mükemmel dış iskelet

Bilim insanları askerlerin kullanabilmesi adına mükemmel bir dış iskelet geliştirdiler. Zırh oldukça hafif ve rahat böyle olmasını sağlayan asıl faktör, askerleri darbelerden ve mermilerden koruyan şeyin aslında sadece bir sıvı olması.

Genellikle filmlerde gördüğümüz ve süper kahramanları darbelerden, mermilerden koruyan dış iskeletler, bilim insanlarının çalışmaları sonucunda hayata geçirildiler. Amerika'nın ve dünyanın en ünlü üniversitelerinden birisi olan Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) görevli olan bilim insanları tarafından, United States Armed Forces, Special Operations Command (SOCOM) biriminin kullanması için üretilen bu yeni dış iskelet, askerlerin mermilerden ve darbelerden korunması için özel olarak geliştirildi.

Sadece birkaç kilo ağırlığında olan zırh, askerler için hayati önem taşıyan hareket kabiliyetini asla kısıtlamıyor ve onları uzun görevler sırasında yormuyor. Webtekno'nun haberine göre özel bir sıvı ile dolu olan zırh, çatışma sırasında aktifleştirilerek şişiriliyor ve zırhın içerisindeki sıvının son derece dayanıklı bir koruma yüzeyi oluşturmasını sağlanıyor.

TALOS isimli bu zırhın şişirilmiş olduğu durumlarda ek güç sağlayabileceğinden de bahsediliyor. Hala zırhı geliştirmek adına çalışmalara devam eden bilim insanları, zırhın enerji ihtiyacını düşürebilmek adına yeni bir motor teknolojisi üzerinde çalışmalar sürdürüyorlar. Zırhın koruyucu sıvısını pompolamakla görevli olan motorlar, bu yeni motorlar ile değiştirildiği takdirde zırhın enerji ihtiyacı minumuma inecek ve hatta zırhı kullanarak bataryaları doldurmak mümkün olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN