Atalay Filiz'in avukatının Vildan Yirmibeşoğlu olması şaşırttı! Vildan Yirmibeşoğlu kimdir?

Atalay Filiz'in avukatının Vildan Yirmibeşoğlu olması şaşırttı! Vildan Yirmibeşoğlu kimdir?

İzmir’de yakalanan Atalay Filiz'in baro tarafından görevlendirilen avukatının ünlü bir isim olması şaşırttı. Vildan Yirmibeşoğlu’nun mesleğe yeni başlayan avukatların cüzi bir ücret karşılığında dahil olduğu CMK sistemine girmesi dikkat çekti.

KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

İzmir'de yakalandıktan sonra İstanbul'a getirilen 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz, iki gün önce tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konuldu. Avukat istemediği öğrenilen Filiz'e, İstanbul Barosu'ndan bir avukat da atandı. Ancak atanan avukatın özellikle televizyon kanallarının sabah kuşağı programlarında sıkça yer alan ve deneyimli bir avukat olan F. Vildan Yirmibeşoğlu olması tartışmalara neden oldu. Beş yıl süreyle yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Bilgi Üniversitesi’nde görev alan Yirmibeşoğlu, TCK Kadın Çalışma Grubu’nun basın sözcülüğünü de yapmıştı. Ayrıca bilirkişi sıfatıyla da iki yıl üst üste Avrupa Parlamentosu’na da davet edilmişti.

SADECE 214 TL ALIYORLAR

Barolar tarafından özellikle mesleğe yeni başlayanların diledikleri takdirde görevlendirildikleri Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) listesinde, Yirmibeşoğlu'nun isminin neden yer aldığı ise merak konusu oldu. Çünkü, avukatlar için belirli bir zamanı alan bu görevlendirmelerde cüzi miktarlarda ödemeler yapılıyor. Örneğin soruşturma evresinde aldıkları ücretler 214 TL.

YILLARDIR CMK LİSTESİNDE

Baronun dijital sisteminde kayıtlı olan CMK listesindeki avukatlar, son sıradan başlanıp cep telefonlarından aranıyor. Görevlendirmeyi kabul eden avukatlar, aramaya olumlu yanıt verince de şüphelinin bulunduğu emniyet veya savcılığa doğru gidiyor. KARAR'ın ulaştığı Yirmibeşoğlu, CMK tarafından verilen görevlendirme sona erene kadar bu konuda açıklama yapmayacağını iletirken, asistanı ise kendisinin yıllardan bu yana CMK listesinde yer aldığını ve çok sayıda cinayet dosyasına da baktığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN