Atatürk Havalimanı'nda Reina saldırısıyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı | Son dakika haber

Atatürk Havalimanı'nda Reina saldırısıyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı | Son dakika haber

Reina saldırısıyla ilgili olduğu düşünülen yabancı uyruklu iki şüpheli, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Reina saldırganının profiline benzeyen iki kişi Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan şüphelilerin Reina saldırganına benzediği belirtildi.

17-01/03/5538045-1483455141.jpg

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Metro Katı arama noktasından geçen bir kişi ve yanındaki arkadaşını polis gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre ismi öğrenilemeyen iki kişinin Reina saldırısını gerçekleştiren teröristle ilişkili olabilecekleri şüphesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheliler Atatürk Havalimanı'ndan Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

17-01/03/5539333.jpg

Suriye’den geçen kasım ayında aile görünümü verip dikkat çekmemek için eşi ve çocuğuyla Konya’ya geldiği belirtilen teröristin bu kentte ilişki kurduğu kişiler belirlendi. Eşi ve 2 çocuğu ile Konya’ya geçen kasım ayında gelen teröristin, kentin Selçuklu İlçesi’ndeki Bosna Hersek Mahallesi’nde stüdyo tipi evlerde kalan yabancı uyruklu 3 aile ile temasa geçtiği saptandı. 

3 AİLE SALDIRIDAN SONRA EVLERİNİ TERK ETMİŞ

Yabancı uyruklu ailelerin Reina saldırısından hemen sonra evleri terk ettikleri bilgisine ulaşılırken, evleri kiralayan 2 emlakçı da gözaltına alındı.

EMLAKÇILAR GÖZALTINDA

Kimlikleri açıklanmayan emlakçılar ilk sorgularında yabancı uyruklu bazı ailelerin ev bulmasına aracılık ettiklerini, ancak Reina baskınını yapan teröriste ve ailesine ev vermediklerini söyledi. Emlakçılar daha sonra serbest bırakıldı. DEAŞ’lı teröristin Konya’dan 15 Aralık günü otobüsle İstanbul’a gittiği ve burada kaldığı sürece katliam planları yapıp yılbaşı gecesi 39 kişinin öldüğü, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştirdiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN