Atilla davası belgelerini FETÖ’cü polis kaçırmış

Atilla davası belgelerini FETÖ’cü polis kaçırmış

ABD’deki Mehmet Hakan Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ’cü eski Komiser Yardımcısı Korkmaz, Türkiye’den kaçırdığı belgeleri Amerikalılara nasıl teslim ettiğini anlattı. Firari Korkmaz, davada delil olarak kullanılan 17 Aralık kumpas belgelerini saruşturma savcısı ile emniyet müdüründen aldığını açıkladı.

New York kentindeki Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanıklık yapan FETÖ’cü firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye’den nasıl kaçtığını ve kaçarken 17 Aralık kumpasına ait belgeleri nasıl beraberinde kaçırdığını anlattı.

Davanın 10. gününde dinlenen Türkiye’de Rıza Sarraf soruşturmasını yürüten ekibin amiri olduğunu söyleyen Korkmaz, Sarraf soruşturmasının 2012’de Adliye nezdinde başladığını öne sürdü. Duruşmada savcılığın “Hakan Atilla hakkında rüşvet var mıydı?” sorusuna ise, Korkmaz, “Hayır, böyle birşey söz konusu değildi” yanıtını verdi. Ancak Korkmaz Türkiye’de yargılandığı davada 17/25 Aralık dosyalarında hiç görev almadığını ve gelişmeleri medyadan takip ettiğini savunmuştu. Bu arada Yargıç Richard Berman ise savunmanın talepleri arasında, Türkiye’de yürütülen bir soruşma kapsamında elde edilen delillerin ABD mahkemesine nasıl geldiğinin açıklanmasını talep etti.

Korkmaz da Şubat 2016 yılında ise serbest bırakıldığını belirterek, serbest bırakıldıktan sonra ağustosta Türkiye’den nasıl kaçtığını ve kaçarken 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri beraberinde kaçırdığını anlattı. Korkmaz, Türkiye’den kaçarken 17 Aralık soruşturmasından temin edebildiği delilleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Delillerin bir kısmını ismini açıklamadığı soruşturma savcısından bir kısmını da soruşturmada görev almış bir polis memurundan aldığını ifade eden Korkmaz, deliller ve ailesiyle beraber Türkiye’den kaçtığını aktardı. Korkmaz, “Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım” dedi. Korkmaz, Amerikan emniyet kuvvetleriyle irtibata geçtiğini, onların ‘katkısıyla’ ABD’ye kaçtığını ve beraberinde getirdiği delilleri havalimanında teslim ettiğini belirtti.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada, “FETÖ üyesi olmak” suçundan firari olarak aranan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez de Atilla davasındaki tanıklar arasında yer alıyor. Canıtez’in, ByLock kullanıcısı olduğu ve 25 Aralık soruşturmasında bilirkişi olarak görev yaptığı belirlenirken, Atilla davasına “Türkiye’den yasa dışı şekilde delil ve belge götürdüğü” tespit edilmişti.  Duruşmaların ilerleyen safhasında mahkemeye çıkması beklenen FETÖ firarisi Canıtez’in, söz konusu belgeler üzerinden Türkiye aleyhinde tanıklık yapacağı kaydediliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN