Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde katı atıklarının toplandığı çöplükte yangın - Son dakika haberleri

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde katı atıklarının toplandığı çöplükte yangın - Son dakika haberleri

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, kırsal mahallelerin de katı atıklarının toplandığı çöplükte metan gazından çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın 3 saatte kontrol altına alındı.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, kırsal mahallelerin de katı atıklarının toplandığı çöplükte metan gazından yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 3 saatte kontrol altına alındı. Çöplük çalışanlarından birinin, yakındaki bir çadırda uyuyan çocuğu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

DESTEK İSTENDİ

Bugün saat 13.30 sıralarında Edremit çöplüğünde metan gazından yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangına ilk olarak itfaiye ekipleri müdahale etti. Büyükşehir İtfaiyesi Bölge Sorumlusu Mustafa Bilgiç'in yönettiği söndürme çalışmalarında bölgedeki bütün birimlerden destek istendi. Çok sayıda itfaiye arozözünün katıldığı çalışmalara, Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki sulama araçlarıyla 6 kepçe de destek verdi. Havadan da helikopterle müdahale edilen yangın, zeytin ağaçlarına metreler kala kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

HIZLA BÜYÜDÜ

Çöplük çalışanı olan ve çadırda kalan işçiler, başlayan yangınla hızla bölgeden uzaklaştı. İşçi ailelerinin birinin çadırda uyuyan 6 yaşındaki çocuğu ise bu yapıları kontrol eden itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan çocuk, ailesine teslim edildi. Belediye ekipleri ayrıca dumandan etkilenen bir yavru köpeği de kurtarıp veterinere teslim etti.

GÖKYÜZÜ SİYAHA BÜRÜNDÜ

Öte yandan, yangına müdahale sırasında çıkan dumanlar Edremit genelinden görülürken, gökyüzünü siyaha bürüdü.
Söndürme çalışmaları sırasında önceliği zeytin ağaçlarına verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Bölge Sorumlusu Mustafa Bilgiç, "Yangına körfez bölgesindeki ekiplerimizle müdahalede bulunduk. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yangın büyüse de, hızlı ve etkin müdahaleyle kontrol altına almayı başardık. Yangını kontrol altına alırken, diğer yandan da zeytin ağaçlarına sıçramaması için o bölgede önlem aldık. Şu an soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Rüzgarın etkisine göre devam edecek. Tekrar alevlenmemesi için kontrol altında tutmamız gerekiyor" dedi.















İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN