Büyükşehir'in kırsal kalkınmaya desteği devam ediyor

Büyükşehir'in kırsal kalkınmaya desteği devam ediyor

Milli tarım politikası kapsamında ilçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü ilçesinde çiftçilere sertifikalı nohut ve fasulye tohumu dağıttı.

Kırsal Kalkınmaya yönelik desteklerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı çiftçi eğitimlerine devam ediyor. Bilinçli tarım yapılması amacıyla Vezirköprü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile çiftçilere nohut ve fasulye ekimi konusunda eğitim verildi. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 100 çiftçi, sertifikalarını aldı.

Eğitimin ardından çiftçilere, Vezirköprü Kültür Merkezi’nde 4 ton nohut ve 2 ton fasulye tohumu dağıtıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sefer Arlı ile Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir’in de katıldığı tohum dağıtımında, çiftçilere hayırlı ve bol kazanç temennisinde bulunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN