Cambaz’ın gözünden ulu camiler

Cambaz’ın gözünden ulu camiler

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan fotoğraf sanatçısı Mustafa Cambaz’ın hazırlanmasına büyük katkıda bulunduğu ‘Türkiye Ulu Camiler’ albümünden 56 özel fotoğraf, aynı adını taşıyan sergide sunuldu.

‘Türkiye Ulu Camiler’ sergisinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz darbe girişimde şehit edilen fotoğraf sanatçısı Mustafa Cambaz’ın fotoğrafları yer alıyor. Yayımlanmasında Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın katkıda bulunduğu ‘Türkiye Ulu Camiler’ albümünden hazırlanan 56 özel fotoğraf dün Başbakanlık Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergiyle sanatseverlere sunuldu. 28 Şubat’a kadar ziyaretçilere açık kalacak serginin açılışında konuşan Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz,  ticari bir kaygı gütmeden bu projeyi gerçekleştirmenin babasının en büyük hayali olduğunu söyledi.

Babasının 10 yıldır bu iş için çalıştığını anlatan Cambaz, “Nitekim şehadetinden bir ay önce Ankara sergisiyle beraber bu kitabı duyurduk. Mutluluktan havalarda uçuyordu. Ben de tüm bu süreçte yanındaydım. ‘Asıl bundan sonra artık ortaya bir şeyler koymaya başlayacağım’ diyordu. Yarım kalan projeleri de var. İnşallah bundan sonra ben onun yarım bıraktıklarını kaldığı yerden devam ettireceğim. Şehadetinden sonra da babamın ismiyle bir kitap çıkmış olacak. Şehitler yaşıyor, Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN