CHP tabanından ‘HDP’den uzak dur’ uyarısı

CHP tabanından ‘HDP’den uzak dur’ uyarısı

CHP, referandumda nasıl bir kampanya yürütülmesi konusunda üyelerinden, ve iletişim uzmanlarından görüş aldı. Kampanyanın parti çalışması şeklinde yürütülmemesi, HDP’den uzak durulması ön plana çıktı.

EROL METİN

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda yapacağı kampanyayla ilgili hazırlıklar sürüyor. Karar’ın edindiği bilgilere göre, nasıl bir kampanya yürütülmesi konusunda parti üyelerinden, toplumun değişik kesimlerinden ve iletişim uzmanlarından görüş alındı. Eğilim yoklamasından kampanyanın bir parti kampanyasına dönüştürülmemesi görüşü ön plana çıktı. Propaganda süresince HDP’ye mesafeli durulması gerektiğinin altı çizildi. Mitinglerden ziyade seçmenle bire bir temas kurulması istendi. Genel Merkez’le fikirlerini paylaşan CHP’liler, “Zaten sandıkta ‘hayır’ oyu kullanacağız. Bize gelmeseniz de olur. Önemli olan diğer kesimler” ifadelerini kullandı.

Kampanyada CHP’nin hedef kitlesini merkez sağda yer alanlar, gençler ve MHP’nin tabanı oluşturacak. Perde gerisinde strateji belirleme amaçlı yereldeki ve merkezdeki MHP’li muhaliflerle de birtakım görüşmeler yapılıyor. Bu kritik süreçte muhafazakar bir bloğun kurulmasının engellenmesi hedeflenecek. Sahadaki görevliler, merkez sağ seçmene “Seçimlerde AK Parti’ye oy veriyorsanız yine oy verin ama bu referandumda rejim oylanacak” diye seslenecek. CHP’nin kampanyası, Cuma günkü Parti Meclisi toplantısında, MYK, YDK gibi parti organlarının katılımıyla gerçekleştirilecek toplantılarda son şeklini alacak.

HDP ise “Demokratik cumhuriyet”, “Ortak vatan” vurgusuyla sahada ‘hayır’ kamyanyası yürütecek. HDP, kampanyanın Avrupa ayağına da büyük önem veriyor. Avrupa’nın çeşitli kentlerindeki etkinliklerde bir araya gelecekleri Türk seçmenlere de ulaşmaya çalışacak. 

‘SON KHK İLE ÜNİVERSİTELER BİTİRİLDİ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çok sayıda akademisyenin görevinden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, “Bugün üniversiteden atmaya kalktığınız bilim insanları mutlaka ayakta kalacak. Bugünün darbecileri de aynı 12 Eylül darbecileri gibi utanç içinde silinip gidecekler” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığından yapılan MYK toplantısının ardından konuşan Böke, önceki gün yayınlanan KHK ile ihraç edilen akademisyenlere sahip çıktı. “Bir ülkenin en değerli bilim insanlarının üzerinden silindir gibi geçildi. Türkiye’de üniversiteler yok edildi” diyen  Böke, “Üniversitesini korumayan, bilim insanlarını otoriter iktidarın önüne atan, o karanlıkla iş birliği yapan o rektörler de bu iktidarla beraber o karanlık tarihe yazıldılar ve bilsinler ki o karanlık tarihe de hep beraber gömülecekler. Onlar da asla unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN