CHP’de ‘sert söylem’ rahatsızlığı

CHP’de ‘sert söylem’ rahatsızlığı

CHP’nin son iki haftadır referandum kampanyasında kullandığı dil, eleştirilerin odağına oturdu. Kampanyada yaşanan değişiklik hem parti içerisinde hem de partinin saha çalışmalarına katkı sunan danışmanlarda rahatsızlığa neden oldu. CHP’nin ‘hayır’ kampanyasının marjinal yöne kaydığı eleştirileri parti yönetimine iletiliyor.

EROL METİN

Türkiye’yi Cumhurbaşkanlığı sistemine taşıyacak olan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine karşı çıkan CHP yönetimi, 16 Nisan’da sandıktan ‘hayır’ çıkması için birtakım stratejiler belirledi. Referandum sürecinde partinin geleneksel sol tabanı yerine milliyetçi ve muhafazakar seçmene hitap edilmesi kararlaştırıldı.

Çalışmalar da bu çerçevede sürdürüldü. Referandum kampanyasının startının verildiği ilk günden bu yana merkez sağı rahatsız edecek açıklama ve hareketlerden kaçınılmasına gayret gösterildi. Ancak son düzlüğe girilirken kampanyanın ahengi bozuldu. Vatandaştan ‘evet’ oyu vermemelerini isteyen CHP’li bazı isimlerin itici üslubu parti içerisinde de rahatsızlığa neden oldu. Milliyetçi ve muhafazakar seçmeni şüpheye düşüren yaklaşımlar, CHP’de ve partiyle birlikte hareket eden çevrelerde tartışmaya neden oldu.

Yaptığı araştırmalarla CHP’ye destek sağlayan danışmanlar, CHP’nin son iki haftadır çok kötü bir kampanya yürüttüğü tespitini yaptı, “İlk başlarda iyiydi fakat marjinal yöne kayma oldu. Bu sol söylemler ‘evet’lerin yükselmesine neden oluyor” eleştirisini dile getirdi. Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “16 Nisan’da ‘evet’ diyenleri denize dökeceğiz” şeklindeki sözleri, ‘hayır’ cephesinde CHP’nin çalışmalarına yöneltilen eleştirilerin şiddetini daha da arttırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sahada çalışan parti teşkilatlarını ve milletvekillerini söylemlerine dikkat etmeleri konusunda uyarmak zorunda kaldı. Parti teşkilatlarına Kılıçdaroğlu imzalı gönderilen mektupta açıklamalara ve üsluba  dikkat edilmesi uyarısı yapıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN