CHP'li Parlar milletvekili adaylığından çekildi

CHP'li Parlar milletvekili adaylığından çekildi

CHP Hatay milletvekili adayı Hasan Ramiz Parlar, partisinin bazı illerde son anda liste değişikliğine gittiğini ve bu durumun kabul edilebilir olmadığını belirterek adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Hatay'dan  6. sırada milletvekili adayı olan Hasan Ramiz Parlar, partisinin bazı illerde son  anda liste değişikliğine gitmesini kabul etmediğini ifade ederek adaylıktan  çekildiğini açıkladı.

Listelerin açıklanmasının ardından 11 milletvekilinin seçileceği  Hatay'da partisi tarafından 6. sıradan aday gösterilen Parlar, yaptığı yazılı  açıklamada, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim  edilmesine çok az bir zaman kala Genel Merkezce aralarında Hatay'ın da olduğu  bazı şehirlerin aday listelerinde değişiklik yapıldığını aktardı.

Değişiklik gerekçesinin nedenini ve zamanlamasını anlayamadığını ifade  eden Parlar, şöyle devam etti:

"Bu değişikliği başta Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal saygınlığı  ve güvenilirliğiyle siyaset etiği ve toplum vicdanı açısından kabul edilebilir  bulmadığım gibi ilk listede yer alan arkadaşımız ve ailelerinin toplum önünde  düşürüldüğü durum açısından da son derece travmatik, üzücü ve onur kırıcı  bulduğumu belirtmek istiyorum. Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilme ihtimali olmasına rağmen liste ilan edildikten  sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı  siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir  bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir, tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN