CHP'li vekil AK Partili Balta'nın bacağını ısırdı | Eren Erdem kimdir?

CHP'li vekil AK Partili Balta'nın bacağını ısırdı | Eren Erdem kimdir?

Meclis Genel Kurulu'ndaki devam eden yeni anayasa görüşmelerinde gerginlik ve tartışmalar da sürüyor. Önceki akşam yapılan oturum esnasında çıkan tartışmada CHP'li Eren Erdem, AK Parti Trabzon Milletvekili Muharrem Balta'yı bacağından ısırdı. Peki, Eren Erdem kimdir? Bir dönem 'Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum' diyen Erden hangi dönem milletvekili oldu? Ayrıntılar haberimizde.

TBMM'de devam eden yeni anayasa görüşmelerinde CHP'li Eren Erdem ile AK Parti Trabzon Milletvekili Muharrem Balta arasında yaşanan kavgada, Erdem'in Muharrem Balta'nın bacağını ısırdığı ifade edildi. AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar sosyal medyadan paylaştığı haberde, Balta'nın yaralı bacağının fotoğrafına da yer verdi.

17-01/12/0x0-1484201628879.jpg

ÖNCE TARTIŞMA SONRA YUMRUKLAŞMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın milletvekillerinin sorularını yanıtlamasının ardından, üçüncü maddenin gizli oylamasına geçildi. AK Parti milletvekilleri, oylama sırasında CHP'lilerin görüntü çekmemesi için kabinlerin ön tarafında durunca, CHP milletvekilleri buna tepki gösterdi. Bunun üzerine başlayan tartışma, daha sonra yumruklaşmaya kadar varan kavgaya dönüştü. Kavga eden milletvekillerini araya giren arkadaşları ayırdı. Milletvekillerini divanın önünü boşaltmaları yönünde sık sık uyaran Başkanvekili Ahmet Aydın, ikazlarına uyulmaması üzerine oylama işlemini durdurdu.

17-01/12/54389_656x369.jpg

AK PARTİLİ BALTA AYAĞINDAN ISIRILDI

Meclis'te çıkan kavga sonrası, sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'dan açıklamada bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Muharrem Balta, ayağından ısırıldığını belirtti. Kendisini CHP'li bir milletvekilinin ısırdığını söyleyen Balta, "TBMM de CHP li milletvekili tarafından ayağımdan ısırıldım.Arkadaşlar merak etmeyin bütün aşıları yaptırdım." sözlerini kullandı.

ERDEM: TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYA GELİRSE İRAN SAFINDA OLURUM

CHP İstanbul Milletvekili olan Eren Erdem, 2011 yılında, Türkiye ile İran'ın karşı karşıya gelmesi durumunda İran'ın safında olacağını ifade etmiş.  Erdem twitinde şöyle diyor: "Eğer İran-Türkiye karşı karşıya gelirse, Türkiye'ye karşı, İran safında olurum! İran düşerse, bütün doğu düşer!"

17-01/12/120820152249457561970_3.jpg

EREN ERDEM KİMDİR?

Aslen Malatya Doğanşehirli olan Erdem, 2 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak 14 Ağustos 1986 yılında İstanbul Fatih'te doğdu. Baba adı Hasan ve anne adı Hüsniye'dir.

İlk ve orta öğrenimimi İstanbul ve kısa süreli olarak Antalya'da sürdürdü. Akabinde çalışma hayatına başladı. Günlük harçlık ve kazancını elde etmek için, çeşitli turizm acentalarında yardımcı personel olarak çalıştı.

2005 yılı itibariyle, dini düşüncede yenilenme kapsamlı etkinliklere katıldı. Sempozyumlar, paneller vasıtasıyla, çeşitli aydın ve entellektüeller ile tanıştı.

2007 yılı itibariyle, çeşitli internet sitelerinde yazılar yazmaya başladı ve bir grup arkadaşıyla Milli Kurtuluş Platformu adlı bir gençlik platformu kurdu. Bu platformda, dini ve milli değerleri bütünleştirecek yeni bir gençlik üzerine tartışmalar yaptı. Kısa süre sonra küçük bir düşünce topluluğuna dönüşen bu platform dışında çalışmalar yapmaya başladı. İslam felsefesi üzerine çalıştı. Tasavvuf üzerine çalışma yapan kurumlarda etkinliklere katıldı.

17-01/12/120820152249457561970_2.jpg

Bu süreçte, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerin İslam'da mezhepler ve öze dönüş başlıklı çıkışları ekseninde başlatılan tartışmalara katkı sunan ve Kapadokya'da gerçekleştirilen 'Akıl ve Kuran Sempozyumu' etkinliğinde görev aldı. Bu ve benzeri sempozyum ve panellerde oluşan tartışmalar dahilinde araştırmalar yapmaya, Kur'an çalışmalarına odaklı çalışmayı sürdürdü.

2011 yılında, “Gayya Karanlığından Kur'an Aydınlığına” adlı kitabı yayınlandı. Kısa bir süre sonra, kitabın çeşitli çevrelerce tartışılması akabinde odatv.com sitesinde yazılar yazmaya başladı. O süreçte İhsan Eliaçık ile tanıştı ve internet sitelerinde de yazılar yazmaya başladı. Bu süreçte 2. kitabı olan “Abdestli Kapitalizm” adlı kitabını çıkarttı.

CHP İLE MECLİSE GİRDİ

Bengütürk TV'de ilk kez ekran karşısına geçti. 2012 Yılında Gülen Cemaatine ciddi eleştiriler yaptığı Nurjuvazi kitabını yayınladı. Kısa bir süre sonra kitap hakkında toplatılması istemiyle dava açıldı. Bu kitabın yayınlanması ile birlikte, davet üzerine Ulusal Kanal'da haftalık programlar yapmaya başladı.

7 Haziran öncesi CHP'nin milletvekili aday belirleme yöntemi olarak önseçimi belirlemesi üzerine, önseçime girdi. İstanbul 3. Bölgede 30 bin üyenin katılımıyla gerçekleşen önseçimde 16 bin oy alıp 3. oldu. Böylece 25. Dönem İstanbul Milletvekili oldu ve kısa süren bu dönemin ardından 26. Dönem Milletvekili olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Üniversite eğitimini yarıda bırakan Erdem, TBMM'nin genç milletvekillerindendir.

17-01/12/ak_partili_vekilin_ayagini_isiran_eren_erdem_kimdir_1484206980_6678.jpg

Meclis Genel Kurulu'ndaki devam eden yeni anayasa görüşmelerinde gerginlik ve tartışmalar da sürüyor. Önceki akşam yapılan oturum esnasında çıkan tartışmada CHP'li Eren Erdem, AK Parti Trabzon Milletvekili Muharrem Balta'yı bacağından ısırdı. Peki, Eren Erdem kimdir? Bir dönem 'Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum' diyen Erden hangi dönem milletvekili oldu? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN