Çifte ajan Skripal sinir gazı saldırısından nasıl sağ kurtulabildi?

Çifte ajan Skripal sinir gazı saldırısından nasıl sağ kurtulabildi?

İngiltere ve Rusya arasında krize neden olan çifte ajan Skripal ve kızının Rusya icadı Noviçok sinir gazıyla zehirlenmesi dünya gündeminde hala tartışılıyor. Rusya, İngiltere'nin suçlamalarını kabul etmezken, İngiliz uzmanları Skripal'i zehirlemek için kullanılan sinir gazın Rusya'da üretildiğini açıkladı. Herkesin aklındaki soru ise "Skripal bu saldırıdan nasıl sağ kurtuldu?".

BÜŞRA SARIKAYA/ KARAR.COM

Rusya ve İngiltere arasında krize neden olan Skripal olayı hala netlik kazanmadı. İngiltere, kanıtlarının olduğunu ve Skripal'in zehirlendiği gazın Rusya yapımı olduğuna dikkat çekerken, Rusya bugüne kadar hala suçsuzluğunu iddia ediyor. Öte yandan birçok kişi çifte ajan Skripal ve kızının bu saldırıdan nasıl sağ kurtulduğunu soruyor. 83 yaşındaki sinir gazı Noviçok uzmanı Will Mirzayanow Skripal'in bu saldırdan sağ kurtulmasının şans eseri olduğunu vurguladı. 

NEM ORANI ZEHİRİN ETKİSİNİ AZALTIYOR

Uzun süre sessizliğini koruyan Mirzayanow, Skripal olayından sonra ilk kez konuştu. Rus yapımı sinir gazı uzmanı olan ve uzun yıllar bu zehirle çalışan ve  zehri geliştiren Mirzayanow "Skripal ve kızının bu saldırıdan sağ kurtulmasının bir nedeni, saldırı günü havanın nemli olmasından kaynaklanıyor. Bu sinir gazı havadaki nem oranına göre değişiklik göstermektedir. Bu zehir her ne kadar etkili olsa da, sadece bir su damlası bu devasa etkisini kaybetmesine yeterli oluyor" dedi.  

Sinir gazın Rusya'dan İngiltere'ye bozulmadan taşınabilirliği sorusu üzerine Mirzayanow "Vakumlatıp ve kapalı kutu içinde isterseniz uzaya bile bu zehri götürebilirsiniz. Hiçbir şey olmaz" açıklamasında bulundu. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN