Demir Leydi kürsüde ‘Evet’çi kuliste tam tersi

Demir Leydi kürsüde ‘Evet’çi kuliste tam tersi

İngiltere’de Brexit hükümetinin başı Theresa May’in, referandum öncesinde işadamlarıyla yaptığı bir konuşmada, Brexit’ten büyük kaygı duyduğunu söylediği ortaya çıktı.

İngiltere’de 23 Haziran’da yapılan referandumda Brexit (AB’den ayrılma) kararının çıkmasının ardından başbakanlık koltuğuna oturan Theresa May’in başını ağrıtacak bir ses kaydı ortaya çıktı.

Guardian gazetesinin ulaştığı kaydın, 26 Mayıs’ta uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs’a ait bir binada yapıldığı belirtildi. Guardian’ın aktardığına göre May, ekonomi ve güvenlik açılarından İngiltere’nin AB’de kalmasının daha iyi olduğunu savunuyor. 500 milyon kişiyi kapsayan bir serbest ticaret bloğunda yer almanın önemli olduğunu belirten May, Brexit’in gerçekleşmesi halinde pek çok şirketin İngiltere’den ayrılmak isteyeceğinden duyduğu endişeyi dile getiriyor.

SESSİZ KALMIŞTI

Referandum sürecinde İçişleri Bakanı olarak görev yapan ve AB’de kalma yanlıları arasında bulunan May, AB’de kalma kampanyasına yeterli desteği vermemekle eleştilmişti. 24 Nisan’da yaptığı uzun konuşma dışında kampanya sürecinde sessiz kalan May, referandumdan çıkan kararı uygulayacağını belirtiyor ve ikinci referandum ya da konunun parlamentoda görüşülmesi gibi girişimlere karşı çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN