Diplomatik plakalı Mercedes otoparkta bulundu

Diplomatik plakalı Mercedes otoparkta bulundu

Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Diplomatik plakalı kayıp araç Sultangazi’de bir otoparka bulundu. Mercedes otomobil incelemeye alandı.

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Başkonsoloslukta görevli Türk sürücünün, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasından birkaç gün sonra otoparka bıraktığı diplomatik plakalı Mercedes’in bulunması olaya yeni bir boyut kazandırdı.

Kaşıkçı’nın kaybolduğu günlerde Sultangazi’de bir otoparka bırakılan bir Mercedes marka araç bulundu.

18-10/22/ara.jpg

Başkonsoloslukta görevli Türk sürücünün, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasından birkaç gün sonra otoparka bıraktığı diplomatik plakalı araçta polisin inceleme yapacağı belirtildi.

14 GÜNDÜR OTOPARK'TA

Daha önceden konsolosluğa ait olan tüm araçlarda inceleme yapılmıştı.  Kayıp olarak aranan bu aracın ise 14 gündür otoparka olduğu belirtildi. 

ÇEKİCİ İLE GÖTÜRÜLDÜ

İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki plakasız bir araç özel bir firmaya ait çekici ile götürüldü. Konsolosluğun önünde bulunan araç çekiciye konularak götürülürken, aracın plakasız olduğu ve sağ arka kapısında göçük olduğu görüldü. Aracın arızalı olduğu ve plakası bulunmadığı için özel bir firmaya ait çekici ile tamire götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan konsolosluk önünde çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun bekleyişi sürüyor. 

HİÇ BİR ŞEY GİZLİ KALMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kalın: 'Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapılacak. Gerekli inceleme yapılıp savcılıkla paylaşılacak. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Suudi Arabistan bizim için kardeş ülke'. dedi.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN