Diyarbakır’da DBP’li 2 belediye başkanı gözaltına alındı

Diyarbakır’da DBP’li 2 belediye başkanı gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında merkez Yenişehir ve Kayapınar Belediyesi’ne bu sabah arama başlatıldı.

İki belediye binasında arama yapılırken, çalışanlar içeri alınmadı. Yenişehir Belediyesi’nde saat 06.00’da başlatılan arama sona ererken, Kayapınar Belediye Başkanı DBP’li Mehmet Ali Aydın ile Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, evlerinden gözaltına alındı.

Her iki Belediye’nin dahil olduğu Diyarbakır’ın 12 ilçe belediyesinin iş ve işlemleri Diyarbakır Valiliğin’den 25 Kasım’da gönderilen yazı ile birlikte kaymakamlıkların onayına ve iznine bağlanmıştı.

BELEDİYELERDE ARAMALAR BİTTİ

Yapılan aramalarda bazı belgelere de el koyan polis, daha sonra tuttuğu tutanakla binalardan ayrıldı. Polislerin iki belediyeden ayrılması ile birlikte çalışanlar belediye binalarına alınırken, evlerinden gözaltına alınan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın’ın emniyetteki sorguları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN