Blok Darth Vader Parti üyesi Chewbacca'ya, Darth Wader propagandasından gözaltı

Blok Darth Vader Parti üyesi Chewbacca'ya, Darth Wader propagandasından gözaltı

Yıldız Savaşları film serisinin karakterlerinden Chewbacca'nın kılığına girmiş bir kişi, Ukrayna'da yerel seçimin yapıldığı gün, Internet Partisi'nin Odessa Belediye Başkanı adayı Darth Vader adına propaganda yaptığı için gözaltına alındı.

Ukrayna'da haftasonu düzenlenen yerel seçimlerde Odesa kentinde İnternet Partisi'nin belediye başkan adayı olan bir kişi Star Wars karakteri Darth Vader kıyafetiyle oy kullanmaya gitti. Parti adayını oy kullanmaya götüren sürücü ise yine ünlü filmin karakterlerinden Chewbacca'ın kostümünü giydi.

Propoganda yasağını deldi

Ukrayna’da haftasonu düzenlenen yerel seçimlerde Odessa'da Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin kurgusal karakterlerinden Chewbacca kostümlü şahıs propaganda yasağını deldiği için gözaltına alındı.

4 polis zor zaptetti

İlk önce dört polisin müdahale ettiği Chewbacca, polis sayısının artmasıyla çareyi teslim olmakta buldu. Yıldız Savaşları serisinde önemli roller alan Chewbacca, karakterine bürünen şahıs zorla polis aracına bindirildi.

İdari para cezası

Chewbacca çıkarıldığı mahkemede ‘toplum düzenini bozma ve polise karşı koymak’ suçlarından dolayı 170 grivna (yaklaşık 8 dolar) idari para cezasına çarptırıldı. Duruşmaya da Chewbacca kostümü ile giren şahıs ‘Star Wars’ filminin hayranı olduğunu, Darth Vader ile fotoğraf çektirmek için seçim bölgesine geldiğini söyledi. Polisin kimlik sorması üzerine tartışma çıktığını beyan etti.

‘Blok Darth Vader’ siyasi partisi üyesi

Chewbacca’nın desteklediği ‘Blok Darth Vader’ siyasi partisi, Ukrayna’da bugün yapılan yerel seçimler öncesinde ilginç bir seçim kampanyasına imza atmıştı. Komünizmin sembollerinden Lenin heykelini Darth Vader’e çevirmişti. Chewbacca, heykel açılışına da katılmıştı. Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, ‘Blok Darth Vader’ siyasi partisine 10 Eylül’de yerel seçimlere resmen katılmasına izin vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN