Ermenistan'dan tehdit: Hafta sonu savaş çıkacak

Ermenistan'dan tehdit: Hafta sonu savaş çıkacak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınır köyleri konusunda uzlaşmayı reddetmeleri halinde, Azerbaycan'ın savaş başlatacağını iddia etti. Azerbaycan, ay başında, Ermenistan kontrolündeki 4 köyün geri verilmesini istemişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus devlet haber ajansı TASS'ın haberine göre, Paşinyan, sınır köyleri konusunda uzlaşmayı reddetmeleri halinde, Azerbaycan'ın hafta sonu savaş başlatacağını öne sürdü.

Azerbaycan, ay başında, Ermenistan kontrolündeki 4 köyün geri verilmesini istemişti.

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın işgali altında bulunduğu belirtilen ve eksklav olmayan 4 köyün (Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı) tartışmasız Azerbaycan'a ait olduğu ve derhal geri verilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada "Ermenistan'ın işgali altında bulunan 4 eksklav köyün (Yukarı Eskipara, Sofulu, Berhudarlı ve Kerki) geri verilmesi konusu sınırları belirleme süreci kapsamında çözülecektir" ifadeleri dikkat çekti.

Bakü, topraklarının iadesinin, Dağlık Karabağ'daki otuz yıllık çatışmayı sona erdirecek bir barış anlaşması için gerekli bir ön koşul olduğunu söylüyor.

İki ülke yönetimi, geçtiğimiz eylül ayında Azerbaycan'ın geri aldığı Dağlık Karabağ ile ilgili resmi barış anlaşması imzalamak istiyor; ancak görüşmeler 1000 km.lik sınırının belirlenmesi gibi konularda tıkandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN