Eski Fransa Başbakanı'ndan İspanya kararı! Belediye başkanlığına aday olacak

Eski Fransa Başbakanı'ndan İspanya kararı! Belediye başkanlığına aday olacak

Eski Fransa Başbakanı Manuel Valls, İspanya'nın Barselona kentinde yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Valls, uzun süredir tartışmalara neden olan adaylık konusuyla ilgili  kararını kamuoyu ile paylaştı. Barselona'da basın toplantısı düzenleyen Valls,  "Barselona'nın belediye başkanıolmak istiyorum." ifadelerini kullanarak, mayıs  ayında yapılacak seçimlerde aday olacağını duyurdu.

Valls, adaylık kararı aldıktan sonra Fransa'daki milletvekilliği  görevinden de istifa edeceğini kaydetti.

Barselona doğumlu olan 56 yaşındaki Valls, 20 yaşında Fransız  vatandaşlığına geçmişti. İtalyan kökenli bir anne ve Katalan bir babanın oğlu  olan Valls'in, İspanyol aristokrasisi ile yakın ilişkileri Fransa'da mensubu  olduğu Sosyalist Parti (PS) içerisinde eleştirilmişti.

Fransa Ulusal Meclisinde 2002'den bu yana milletvekili olan Valls,  2012-2014 yıllarında François Hollande döneminde İçişleri Bakanlığı, 2014-2016  arasında ise Başbakanolarak görev yapmıştı.

Fransa'da 2017'deki cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olan Valls, PS  içerisinde düzenlenen aday belirleme ön seçimini Benoit Hamon'a karşı  kaybetmişti. Valls, partisi tarafından belirlenen "kazanan adayı destekleme  prensibine" uymayarak Hamon yerine Emmanuel Macron'a desteğini ilan etmişti.

Manuel Valls, İçişleri Bakanı ve Başbakan olarak görev yaptığı  dönemlerde "sol partinin sağcı politikalar yürüten temsilcisi" olmakla  eleştiriliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN