Fas kuraklık nedeniyle harekete geçti

Fas kuraklık nedeniyle harekete geçti

Az yağış ve artan sıcaklıklar Fas'ta kuraklığa yol açtı. Hükümet kuraklıkla başa çıkmak için harekete geçti. Kuzey Afrika ülkesinin dört bir yanındaki şehirlerde, su tasarrufu sağlamak amacıyla bu yıl hamamların haftanın üç günü kapatılmasını zorunlu kıldı.

Halka açık hamamlar yüzyıllardır Fas yaşamının demirbaşları olmuştur. Ancak Fas, iklim değişikliğinden kaynaklanan benzeri görülmemiş tehditlerle ve yetkililerin felaket olarak nitelendirdiği altı yıllık kuraklıkla karşı karşıya kalmasının ardından yeni bir karar alındı. Kuzey Afrika ülkesinin dört bir yanındaki şehirlerde, su tasarrufu sağlamak amacıyla bu yıl hamamların haftanın üç günü kapatılmasını zorunlu kıldı.

AP'de yer alan habere göre az yağış ve artan sıcaklıklar Fas'ta kuraklığı neden olurken, kendi sularına güvenen çiftçileri ve belediyeleri korkuttu. Ülke, iklim değişikliği ve kuraklıkla başa çıkmaya başladı.

Hamamlar ve araba yıkama yerleri de dahil olmak üzere işletmelere kısıtlama getirme kararı halktan bazı kişileri huzursuz etti. Hamam müdavimleri ve politikacılardan oluşan bir koro, hükümetin, daha lüks otellerde, havuzlarda, kaplıcalarda veya Fas'ın suyunun çoğunu tüketen ülkenin tarım sektöründe suyu karneye bağlamamayı tercih etmekle suçluyor.

ÜLKENİN 3 ŞEHRİNDE HAMAMLAR KAPATILDI

Fas'ın ulusal istatistik kurumuna göre, kapanmalar, ülkenin toplam su tüketiminin yaklaşık yüzde 2'sini oluşturan hamam sektöründe doğrudan veya dolaylı olarak çalışan yaklaşık 200 bin kişiyi etkiliyor.

İçişleri bakanının bu yılın başlarında yerel yetkililerden su tasarrufu önlemleri almalarını istemesinden bu yana Kazablanka, Tanca ve Beni Mellal gibi şehirlerdeki hamamlar kapatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN