Hergün sünger yemeden duramıyor

Hergün sünger yemeden duramıyor

İngiltere'de Pika sendromundan muzdarip olan kadın, günde 5 tane sünger yediğini söyledi. 4 çocuk annesi olan Snowdon, büyükannesinin ölümünden yaklaşık bir hafta sonra bu problemle karşılaştığını açıkladı.

İngiliz Emma Snowdon isimli kadın besin değeri olmayan öğeleri tüketme arzusuyla karakterize bir yeme bozukluğu olan Pika sendromundan muzdarip.

36 yaşındaki Emma Snowdon, günde üç tane sünger yediğini, kendisini çok kötü hisettiği zamanlarda ise bu rakamın beşi bulduğunu söyledi. Talihsiz kadın, bazen süngerleri yuttuğunu bazen de ağzında iyice eriyene kadar çiğnedikten sonra tükürdüğünü söyledi.

17-10/11/sunger1.jpg

OLAYIN BAŞLANGICI 

4 çocuk annesi olan Snowdon, büyükannesinin ölümünden yaklaşık bir hafta sonra bu problemle karşılaştığını açıkladı.

"Dişimde apse vardı. Ben de üzerine sünger koydum, böylece rahatlamıştım. Sonra onu çiğnemeye devam ettim ve bir daha da durduramadım" diyen Snowdon, haftada yaklaşık 14 sünger yiyor.

Bir an önce tedavi olmak isteyen genç kadın, "Bu bağımlılık o kadar kötü bir şey ki... Bir gün yağmur yağarken çocuklarımla eve kadar yürümek zorunda kaldım. Çünkü otobüse vereceğim parayı süngere verdim. Sünger 2.29 sterlindi benim cebimde ise sadece 2.50 sterlin vardı" diye konuştu.

17-10/11/sunger2.jpg

PİKA SENDROMU NEDİR?

Gıda olmayan maddeleri yeme alışkanlığı olan Pika Sendromunun kesin nedeni bilinmiyor; ama çoğunlukla psiko-sosyal gelişim bozuklukları nedeniyle, bazen de besin eksikliklerinden dolayı görülüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN