Japonya’da bir FETÖ okulu kapatıldı

Japonya’da bir FETÖ okulu kapatıldı

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Japonya'da FETÖ okullarının kapatılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Şibuya bölgesinin Jingumae şehrinde belediye bünyesinde bir okulun kapatıldığını açıkladı.

10. Büyükelçiler Konferansı için Ankara’da bulunan Büyükelçi Mercan, Türkiye-Japonya ilişkilerini değerlendirdi. Mercan, Türkiye’nin FETÖ hassasiyetinin Japonya’ya anlatıldığını ancak arzu edilen düzeyde bir ilerleme olmadığını kaydetti.

Mercan, Japonya'da FETÖ okulları bulunduğunu ve kapatılması yönünde çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin hassasiyetlerini anlatıyoruz. Hatta Şibuya bölgesinin Jingumae şehrinde belediye bünyesinde bir okul kapatıldı." dedi.

Büyükelçi Mercan,  "Diğer yerlerde okulları devam ediyor. Bizim arzu ettiğimiz düzeyde bir gelişme yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Bizim hassasiyetlerimizi yeteri kadar anladıkları kanaati bende oluşmadı. Kendi kanun ve hukuk sistemlerinden söz ediyorlar. Bu konu her zaman her yerde sıkıntı. Bu konuda biraz daha çalışmamız lazım. Hassasiyetlerimizi bizim kadar anladıklarını söyleyemem." diye konuştu.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN