Mağdur çocuğa ‘deriden duvar’

Mağdur çocuğa ‘deriden duvar’

Akranlarının acımasız uğraşları karşısında okula gitmek istemeyen ve hatta odasından bile çıkmayan 10 yaşındaki Xander Rose, 200 kişilik motosiklet grubuyla gövde gösterisi yaptı.

Sydney’de Xander Rose isimli bir çocuk sınıf arkadaşlarının eleştirilerine ve hatta fiziksel şiddet gösterilerine maruz kalıyordu. 10 yaşındaki Rose, etnik kökeni, kıyafetleri, kilosu, görünüşü yüzünden okuldaki diğer çocuklar tarafından sürekli aşağılanıyordu.

Çocuğun annesi Katie Leyboldt, ‘’İşi, çocuğu otobüsten atmaya kadar götürdüler. Yapabildiğimiz tek şey onun geri çelişini izlemek oldu. Çoğu zaman odasından bile çıkmıyordu. Okula gitmek istemiyor ve bir an önce yıl sonunun gelmesi için dua ediyordu’’ dedi. Anne okul yönetimi başta olmak üzere birçok yere başvurmasına rağmen tüm kapılar suratına kapanmıştı. Çaresiz kalan anne, şiddet ve istismara maruz kalan çocuklar için çalışan ‘Çocukların Muhafızları’ isimli motosiklet çetesiyle irtibata geçti. Facebook üzerinden örgütlenen Muhafızlar, Cape Breton çetesini de olaya dahil ederek 10 yaşındaki çocuğu 200 kişilik bir konvoyla okula götürdüler. Oluşan görüntü adeta ‘deriden ve çelikten bir duvar’ tarafından korunan çocuğun yaşadığı şiddeti unutarak, özgüvenini tekrar kazandığını gösteriyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN