Şarm el-Şeyh, Rus uçağının düşmesinden sonra hayalet şehre döndü

Şarm el-Şeyh, Rus uçağının düşmesinden sonra hayalet şehre döndü

Mısır'ın turistik Şarm el-Şeyh kenti, IŞİD'in Rus yolcu uçağına düzenlediği ve 224 kişinin öldüğü saldırıdan sonra adeta hayalet şehire döndü.

Mısır'da 2011 yılındaki Arap Baharı ve sonrasındaki kaotik ortamdan beri büyük yara alan turizme bir darbe de IŞİD'den geldi.

Mısır'ın turistik Şarm el-Şeyh kenti, Kasım ayı başlarında bir Rus yolcu uçağının 224 yolcusuyla birlikte düştüğü terör eyleminden sonra deta hayalet şehre döndü.

Andrea ve Magda adlı karı-koca fotoğrafçı çift, "Şarm el-Hayalet'ten çektikleri çarpıcı kareleri yayımladı.

İnşaatlar yarıda kalmış

Fotoğraflarda adeta çöle dönmüş plajlar ve inşaatı bitirilmemiş otellerden çarpıcı manzaralar yer alıyor.

Çift, Şarm el-Şeyh'te bulundukları aylar boyunca daha önce gittikleri mekanların sürekli kapandığına tanık olmuş. Rus uçağına yönelik terör saldırısından sonra ise şehirde adeta kimse kalmamış.

Rus yolcu uçağının önceden yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu havada ikiye ayrılmasına neden olan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Uçakta bulunan 217 yolcu ve yedi mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti.

ŞArm el-Şeyh'e uçuşlar durudulmuştu

Saldırıdan sonra aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke Şarm el-Şeyh'e uçuşları durdurmuştu.

Uçağın içine yerleştirilen bombanın, bir kilo ağırlığında olduğu ve bir şişe içinde uçağın bagaj kısmına yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN