Rusya'nın Suriye'deki fosfor bombalı saldırısının görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'nın Suriye'deki fosfor bombalı saldırısının görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'nın Suriye'deki fosfor bombalı saldırısının görüntüleri ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Rusya ve Fransa'nın, IŞİD'in sözde başkenti Rakka'da beyaz fosfor bombası kullandığını öne süren "Raqqa ise Being Slaughtered Silently" (RBSS) grubu, saldırıya ait olduğunu iddia ettiği bir video yayınladı.

[Karar]

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddiaları ilk kez görüntülerle desteklendi. Raqqa is Being Slaughtered Silently (Rakka Sessizce Katlediliyor) adlı yurttaş gazeteciliği grubu, Rusya'nın, IŞİD'in sözde başkenti Rakka'da beyaz fosfor kullandığı bombardımana ait olduğunu öne sürdüğü bir video yayınladı.

15-12/01/12.png

Sosyal medya üzerinden yayınlanan videoda, beyaz fosforun gökten yapmur gibi yağdığı görülüyor. Cenevre Anlaşması uyarınca yasaklanan silahlar arasında yer alan beyaz fosforun, son derece zehirli bir madde olduğu ve insanın etini ve kemiklerini yaktığı belirtiliyor.

Esad, "kimyasal katliam" işini Putin'e mi devretti?

Suriye'de Esad rejiminin, 2013 yılının Ağustos ayında başkent Şam'da kimyasal silahla gerçekleştirdiği katliamda bin 300 kişi hayatını kaybetmişti. Şam'ın, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesinde gerçekleşen katliamda sarin gazı kullanılmıştı. Gece saatlerinde gerçekleşen saldırıya, halk evlerinde yakalanmıştı.

Saldırıyı Esad güçlerinin gerçekleştirdiği kanıtlanmasına rağmen Rusya rejimi desteklemeye devam etmiş ve kimyasal silahların rejimin elinden alınmasını öngören bir anlaşma yapılmıştı.

15-12/01/2eefba2800000578-3340056-image-a-19_1448917075776.jpg
Fosforlu saldırı böyle görüntülendi.

Rusya, 30 Eylül'de Suriye'de hava operasyonlarına başladıktan sonra bombalanan bölgelerdeki kaynaklardan defaatle Rus uçaklarının kimyasal silah kullandığı şeklinde iddialar dile getirilmişti.

İşte fosfor bombalı saldırının görüntüleri

"Rakka Sessizce Katlediliyor"

RBSS grubu, IŞİD kontrolündeki bölgelerde yaşayan Suriyelilerin oluşturduğu bir aktivist grup. "Yurttaş gazeteciliği" faaliyetlerinde bulunan RBSS, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla IŞİD yönetiminde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu dünyaya ifşa etmeye çalışıyor. RBSS ayrıca ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Rusya ile Esad rejiminin örgüte yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında ölen sivillerin de kaydını tutuyor.

15-12/01/13.png

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN