Senegal cumhurbaşkanı seçiminin tarihi belli oldu

Senegal cumhurbaşkanı seçiminin tarihi belli oldu

Senegal hükümeti, ülkede cumhurbaşkanlığı seçiminin 24 Mart'ta yapılacağını duyurdu. Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın geçtiğimiz ay seçimleri erteleyerek protestolara yol açmasının ardından ülkede yaşanan gerilimin ardından seçim tarihinin belli olması dikkat çekti.

Senegal hükümeti, ülkede cumhurbaşkanlığı seçiminin 24 Mart'ta yapılacağını duyurdu.

BBC'de yer alan habere duyuru, Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın geçen ay seçimleri erteleyerek yaygın protestolara yol açmasının ardından ülkede yaşanan gerilimin ardından geldi.

Görev süresi 2 Nisan'da sona erecek olan cumhurbaşkanı, görevde üçüncü dönem için aday olmayı düşünmediğini açıklamıştı. Muhalifleri ise onu anayasal darbe düzenlemekle suçlamıştı.

Bakanlar kurulundan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin 24 Mart Pazar günü olarak belirlendiğini Bakanlar Kurulu'na bildirdi" denildi.

Çarşamba günkü duyurudan önce yetkililer, 25 Şubat'taki ilk anketi Aralık ayına erteleme girişiminde bulunmuştu, bu da ülke çapında huzursuzluğa yol açmıştı. Ancak Anayasa Konseyi daha sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin 2 Nisan'dan önce yapılması gerektiğine karar verdi.

CUMHURBAŞKANI DÜN AKŞAM HÜKÜMETİ FESHETTİ

Dün akşam erken saatlerde Sall hükümeti feshetti ve Başbakan Amadou Ba'nın yerine İçişleri Bakanı Sidiki Kaba'yı getirdi.

Cumhurbaşkanlığı, bunun iktidar koalisyonunun cumhurbaşkanı adayı Ba'nın seçim kampanyasına odaklanabilmesi için olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Sall, Senegal'in lideri olarak iki dönem görev yaptı ve 2012'de ilk seçildiğinde fazla görevde kalmayacağına söz vermişti.

Senegal uzun zamandır Afrika'nın en istikrarlı demokrasilerinden biri olarak görülüyor. Batı Afrika ana karasında hiç askeri darbe yaşamamış tek ülkedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN