Egzersiz zayıflatmıyor

Egzersiz zayıflatmıyor

Sadece egzersiz yaparak kilo vereceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Ne kadar aktif olursanız iştahınızın o kadar artacağını belirten bilim insanları, düşük kalorili beslenmeyi öneriyor.

Loyola University Chicago Stritch School of Medicine’dan halk sağlığı bilimcilerine göre kalp hastalıkları, diyabet ve kanser riskini azaltan, mental sağlığı güçlendiren egzersiz, tek başına kilo kaybetmenize yardımcı olmuyor!

International Journal of Epidemiology’de yayımlanan çalışmada, araştırmacılar; fiziksel aktivitenin, genel sağlık açısından önemli olduğunu ancak obeziteyi azaltabildiğine dair sınırlı delilin bulunduğunu söylüyor. Araştırmaya göre; eğer aktivitenizi artırırsanız, iştahınız da artar ve bu durumu daha fazla yiyerek telafi edersiniz. Araştırmacılara göre kilo kaybı için tek bir etkili yol var: Düşük kalorili besinler tüketmek.

Araştırmada fiziksel aktivitenin kilo kaybı için kilit önemde olmadığına dair deliller detaylandırıldı. Mesela Afrika, Hindistan ve Çin gibi ülkelerdeki düşük obezite oranlarının yoğun günlük çalışma temposundan kaynaklı olduğu ileri sürülür. Fakat deliller bu kavrayışı desteklemiyor. Ayrıca birçok klinik çalışma; egzersizle birlikte yapılan kalori kısıtlamasında kaybedilen kilonun, yalnızca kalori kısıtlamasıyla (egzersiz yok) kaybedilen kiloyla hemen hemen aynı olduğunu gösteriyor.

FAZLASI NARSİSTLİK BELİRTİSİ

İngiltere’deki Brunel Üniversitesi, insanların spor rutinlerini sosyal medyada paylaşmalarının sebebini araştırdı. Araştırmaya göre, eğer profesyonel anlamda spor yapan biri değilseniz ancak yine de spor salonundan sık sık fotoğraf paylaşıyorsanız, narsist olma eğilimindesiniz. Araştırma ekibinden Dr. Tara Marshal “Bedeniyle övünen narsist kişilerin çok beğeni almasının ve güncellemelerine çokça yorum almasının sebebi, arkadaşlarının aslında kibar bir şekilde onlara yardım etme isteği” dedi.

Marshal, şöyle devam etti: “Bu arkadaşlar, egoist tavırlardan aslında hoşlanmıyor ve imalı ya da direkt sözlerle onlara yardım etmeye çalışıyor. Profesyonel bir getirisi ya da yaratıcı bir gösteri yoksa, belki de kendinizi göstermekten biraz vazgeçmelisiniz. Bu sayede hem kaybettiğiniz itibarınızı geri kazanabilir hem de arkadaşlarınızı mutlu edebilirsiniz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN