Akaryakıt zamları otobüs fiyatlarını da vurdu! Şehirlerarası yolculuğa bilet engeli: Fiyatlar resmen uçtu

Akaryakıt zamları otobüs fiyatlarını da vurdu! Şehirlerarası yolculuğa bilet engeli: Fiyatlar resmen uçtu

Şehirlerarası yolculuk fiyatlarına zam geldi. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar bilet fiyatlarını etkiledi. Fiyatlar arşa çıkarken bu durum en çok şehir dışında okuyan öğrencileri etkiledi. Dönem ortasında gelen zamlara tepki geldi.

Yeni yılda ÖTV zammıyla yükselen akaryakıt fiyatları bilet fiyatlarına yansıdı. Artan masraflar sonucunda şehirlerarası yolculuk fiyatları uçuşa geçti. Şehir dışında yaşayan öğrencilerin gündeminde yer alan otobüs fiyatlarına tepki sosyal medyadan geldi.

OTOBÜS BİLETLERİNE ZAM

Zam gelen biletlerden dikkat çekeni ise Kırıkkale - Ankara yolculuğu oldu. Akaryakıt zamlarının ardından şehirlerarası otobüs bilet fiyatları güncellendi. Son olarak ekim ayında gelen zamlar 2024 yılının ocak ayında yeniden geldi. 110 TL olan yolculuk fiyatı 20 TL zamla 130 TL'ye yükseldi.

105469.webp

YILDA 4 KEZ ZAMLANDI

Kırıkkale - Ankara arası bol bol seyahat edenlere kötü haber geldi. Bilet fiyatlarındaki uzun sürenin ardından gelen zammın sebebi olarak akaryakıt işaret edildi. Tepki gören bilet fiyatları 110 TL2den 140 TL'ye çıkarıldı. Fakat, bölge halkının tepkisinin ardından ulaşım firması zammı gözden geçirme kararıyla geri çekti.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının yer aldığı ülkemizde şehirlerarası otobüs firmaları da zam yapmak zorunda kalıyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından maliyetlerin artması sonucunda zam yapıldığı duyuruldu. 2023 yılında Kırıkkale - Ankara seyahati tam 4 kez zamlandı. Yılın ilk günlerinde 65 TL olan yolculuk ücret, 21 Haziran'da 85 TL, 25 Temmuz'da 100 TL, 10 Ekim'de 110 TL oldu. Son zam değerlendirmesiyle birlikte fiyatlar 130 TL'ye yükseldi.

68689.jpg

AKARYAKITA YENİ ZAM

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişler bilet fiyatlarına da yansıyor. Motorin fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zammın ardından bu gece yarısı da benzin fiyatlarında 1 lira 46 kuruş zam gelecek. Bu gidişle bilet fiyatlarının yeniden güncellenmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN