Almanya'dan AK Partili belediyelere ekonomik sınırlama

Almanya'dan AK Partili belediyelere ekonomik sınırlama

Türkiye- Almanya ilişkilerinde gerilim son dönemde tırmanırken, Merkel hükümeti belirlediği "üç ayaklı" stratejiyle, krizi nedeniyle Türkiye üzerinde ekonomik baskıyı kurmayı planladığı aktarılıyor.

DW Türkçe, Almanya'nın AK Parti hükümeti, AK Partili belediyeler ve iktidara yakın şirketlere yönelik mali desteği sınırlandırmayı hedeflediğini aktardı. Alman yetkililer Almanya'nın bu bağlamda Avrupa Yatırım Bankası kredilerinin gözden geçireceğini iddia etti.

AB mali yardımlarında yüzlerce milyon euroluk kesinti için Brüksel’de girişimde bulunan, ikili kapsamdaki ekonomik destekleri gözden geçiren Alman hükümetinin, üçüncü adım olarak Avrupa Yatırım Bankası (AYB) kredilerini de mercek altına aldığı öğrenildi. DW Türkçe'ye konuşan Alman yetkililer, Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşlarının serbest bırakılmaması, Ankara'dan yapılan son açıklamalar nedeniyle, Berlin'in ekonomik baskı oluşturmak amacıyla adımlarını sürdüreceğini kaydettiler. Bu kapsamda, hükümet ve belediyeler açısından da önem taşıdığı iddia edilen, altyapı ve kalkınma hamlelerine büyük destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası kredilerinde de sınırlamalara gidileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN