Amazon’dan kendi çalışanlarına soruşturma 

Amazon’dan kendi çalışanlarına soruşturma 

Amazon, dışarıya müşteri verileri satan personeli hakkında soruşturma başlattı. 

KARAR/FRANKFURT
 
Amazon, çalışanlarının para karşılığında müşteri verilerine üçüncü kişilere sattığı iddiaları hakkında şirket için soruşturma başlattı.Walt Street Journal’de yer alana habere göre bazı Amazon çalışanları aracılar vasıtasıyla Marketplace isimli Amazon platformunda ticaret yapan kişilere müşteri verileri sattı. Marketplace de Amazon’da bağlı olmayan satıcılar ürünlerini sunuyor. 
 
Verilerin çoğu, Çinli olan satıcılara 80 ile 2000 dolar arasında değişen fiyatlarla sunulduğu açıklanırken bu bilgilerin, bazı satış bilgileri, Amazon’da değerlendirme yapan müşterilerin Email adresler gibi enformasyonlardan oluştuğu açıklandı. Ayrıca satışa sunulan hizmetler arasında, negatif değerlendirme yapan müşteri yorumlarının silinmesi ve kapatılan Amazon hesapların açılması gibi konular da bulunuyor. 
 
Amazon soruşturmanın varlığını  doğrularken, kurumun kurallara uymayanlara çıkış verilmesi de dahil olmak üzere farklı yaptırımlar uyguladığını açıkladı. Marketplace Amazon’un en çok eleştirilin hizmetlerinden birisi. Bu platform sayesinde Amazon’un cirosu artıyor ancak kontrol edilmesi güç bu platformda ünlü marklaarın sahte ürünleri de yoğun şekilde satılıyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN